Το 70% των Ελλήνων αποτιμούν θετικά τη συμφωνία στο Eurogroup
Ειδικότερα, στο ερώτημα αν η νέα συμφωνία είναι καλύτερη από την προηγούμενη, "πολύ καλύτερη” και "μάλλον καλύτερη" απαντά το 70,3% των ερωτηθέντων, έναντι 19,7% που τη χαρακτηρίζει "μάλλον χειρότερη" ή "πολύ χειρότερη". Διχασμένες είναι ωστόσο οι απόψεις γύρω από το αν η νέα συμφωνία αποτελεί συνέχεια του μνημονίου ή όχι, με το 39,1% να εκτιμά ότι δεν αποτελεί συνέχεια του μνημονίου, ενώ το 31,2% να έχει αντίθετη γνώμη.
Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με διαφορά άνω των 20 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας, ενώ κερδισμένοι σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου εμφανίζονται και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 41,3%, έναντι 19,2% της ΝΔ, και ακολουθούν το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,4%, το ΚΚΕ με 5,3%, η Χρυσή Αυγή με 5,1% και το ΠΑΣΟΚ με 2,9%. Άλλο κόμμα επιλέγει ένα 4,8%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 10,6%.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται με διαφορά ο Αλέξης Τσίπρας έναντι του Αντώνη Σαμαρά, συγκεντρώνοντας ποσοστό 55,1%, έναντι 22,9% του προέδρου της ΝΔ.
Επιπλέον, το 69% των ερωτηθέντων αποτιμά θετικά τη μέχρι στιγμής πορεία της κυβέρνησης, ενώ το 24,7% την αποτιμά αρνητικά. Αντίστοιχα, θετικές γνώμες συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας σε ποσοστό 71,9% (στο 24,9% οι αρνητικές γνώμες), ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον Γ. Βαρουφάκη είναι 70,4% (στο 24,6% οι αρνητικές γνώμες).
Εξάλλου, στην ερώτηση "Εσείς θα επιθυμούσατε μια πιο σκληρή στάση της κυβέρνησης προς τους εταίρους/δανειστές ακόμα και αν αυτό σημαίνει έξοδο της χώρας από το ευρώ;", το 59,8% απαντάει "σίγουρα όχι" ή "μάλλον όχι". Την ίδια ώρα, ένα ποσοστό 38,4% απαντά "σίγουρα ναι" ή "μάλλον ναι". Όσον αφορά στην ερώτηση "εσείς προσωπικά θα επιθυμούσατε μια πιο σκληρή στάση της κυβέρνησης προς τους εταίρους/δανειστές ακόμα και αν αυτό σημαίνει άμεσα περιορισμό στην κίνηση κεφαλαίων;", το 44,2% απαντάει "σίγουρα ναι" ή "μάλλον ναι", την ώρα που ένα 52,2% λέει "σίγουρα όχι" ή "μάλλον όχι".