Μητσοτάκης στο υπουργικό: Eίμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε για τις τιμές στο ρεύμα

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Eίμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε για τις τιμές στο ρεύμα

Τα μέτρα δεν πάνε διακοπές.

Μήνυμα για εγρήγορση όσον αφροά τις τιμές στο ρεύμα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο το πρωί της Τρίτης. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι όποτε χρειαστεί θα παρεμβαίνει προς όφελος των καταναλωτών. Ειδικότερα, ανέφερε ότι «τα μέτρα για την καθημερινότητα των πολιτών δεν πάνε διακοπές», ενώ μίλησε ακόμη για το Ψηφιακό Φροντιστήριο, τον εκσυγχρονισμό του Κτηματολογίου και τις διαδικασίες επιτάχυνσης στην απονομή δικαιοσύνης.

Στην τοποθέτησή του πριν την έναρξη του υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε:

«Η δουλειά συνεχίζεται στην καρδιά καλοκαιριού. Τα μέτρα δεν πάνε διακοπές. Στο πρώτο μέτωπο, της ακρίβειας, έχουμε ενθαρρυντικές ειδήσεις, βελτιωμένη εικόνα πληθωρισμου, μείωση τιμών στα σούπερ μάρκετ, τα μέτρα αρχίζουν και αποδίδουν. Σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή η σχετική διάταξη για κατεπέιγουσα παρέμβαση αγοράς ενέγειας. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη προς όφελος των καταναλωτών. Να είναι κάτι που δεν θα χρειαστεί να κάνουμε πιο συχνά. Παραμένεουμε σε απόλυτη εγρήγορση για εύρυθμη λειτουργία αγοράς» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.

«Θυμίζω πως θέτουμε σε εφαρμογή μεταρρυθμίσεις για την εκπαίδευση και αναφέρομαι στο Ψηφιακό Φροντιστήριο, που παρουσιάσαμε πριν μερικούς μήνες και τίθεται σε εφαρμογή από Σεπτέμβριο για όλους τους μαθητές Λυκείου. Είναι μια ανακούφιση για τις οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν φροντιστήρια και βρίσκονται σε ακριτικές και απομονωμένες περιοχές της Ελλάδας» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα συζητήσουμε ακόμα το νομοσχέδιο που θα δώσει ψηφιακή ώθηση στην Κτηματογράφηση, μια εκκρεμότητα αιώνων. Η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί σχεδόν στο σύνολο επικράτειας το 2025. Θα έχουμε οργανωμένο κτηματολόγιο για πρώτη φορά. Οι πολίτες θαα πάψουν να ταλαιπωρούνται από γραφειοκρατία με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης. Θέλουμε να μειώσουμε κόστος και φόρτο εργασίας» πρόσθεσε ακόμα στην τοποθέτησή του.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε ακόμα στην καλή εικόνα που δείχνει τις τελευταίες ώρες η μεγάλη φωτιά που καίει από χθες στην Εύβοια, ευχαρίστησε τους Πυροσβέστες για τη δουλειά τους και έκλεισε την εισαγωγική του τοποθέτηση ευχόμενος στους υπουργούς καλή ξεκούραση στις ολιγοήμερες διακοπές τους, κλείνοντας ραντεβού μαζί τους για το επόμενο υπουργικό συμβούλιο στα τέλη Αυγούστου.

Σε κάθε περίπτωση, το μήνυμα από την κυβέρνηση, όπως φάνηκε και χθες στην ανακοίνωση των νέων Γενικών Γραμματέων των υπουργείων είναι σαφές. Οι αλλαγές που δρομολογούνται είναι απαραίτητες για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και έγιναν σε συνεννόηση με όλους τους υπουργούς, σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου. Όπως ανέφεραν οι πηγές: «Με ορίζοντα το 2027 και το τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που πρέπει να υλοποιηθεί μέχρι τότε, οι όποιες τοποθετήσεις, αντικαταστάσεις ή μετακινήσεις αποφασίστηκαν αφού αξιολογήθηκε το έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα, εκτιμώντας την προσφορά της καθεμιάς και του καθενός για ένα αποτελεσματικότερο κράτος στην υπηρεσία των πολιτών».

Τρια νομοσχέδια στην ατζέντα

Αναλυτικά τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι:

-Παρουσίαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη του νομοσχεδίου: Παρεμβάσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, τον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για την εφαρμογή του νέου δικαστικού χάρτη,

-Παρουσίαση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της διαχείρισης αποβλήτων,

-Παρουσίαση από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και τον υφυπουργό Κωνσταντίνο Κυρανάκη του νομοσχεδίου για την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης,
ισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο σχετικά με την αναθεώρηση των Σχεδίων Δράσης των Υπουργείων 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ