Μητσοτάκης: «Παράθυρο» παράτασης ΦΠΑ στον καφέ - «Εξετάζουμε πρόσθετους περιορισμούς στο airbnb»

Μητσοτάκης: «Παράθυρο» παράτασης ΦΠΑ στον καφέ - «Εξετάζουμε πρόσθετους περιορισμούς στο airbnb»

Επιστολική ψήφος στις εθνικές εκλογές μέσα στο 2024

Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης στον μειωμένο ΦΠΑ στον καφέ άφησε σε συνέντευξή του Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τη Χριστίνα Κοραή και τον Δημήτρη Τάκη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι έχει γίνει μείωση του ΦΠΑ στον καφέ και δεν είδαμε τρομερή μείωση στην τιμή του, ενώ ερωτηθείς από την κ. Κοραή αν θα δοθεί παράταση στη μείωση άφησε ανοιχτό παράθυρο ενώ σημείωσε ότι «προφανώς θα λάβουμε υπόψιν μας ότι η πρώτη ύλη του καφέ έχει αυξηθεί. Ο καφές ως ένα διεθνώς εμπορεύσιμο προϊόν έχει αυξηθεί και θα το λάβουμε υπόψιν και θα κάνουμε τα δέοντα για το ζήτημα του ΦΠΑ».

Παράλληλα, ο Κ. Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό παράθυρο για νέες κυβερνητικές πρωτοβουλίες όσον αφορά στην αντιμετώπιση της ακρίβειας ενώ εξέπεμψε νέο σήμα για παρεμβάσεις στην αγορά του Airbnb

Σε ό,τι αφορά την υγεία είπε ότι γίνονται βήματα και προφανώς υπάρχουν δυσκολίες. «Είναι απαραίτητο να αλλάξει. Πρέπει μετά τις εκλογές να το συζητήσουμε σοβαρά», είπε για το ΑΣΕΠ σημειώνοντας ότι οι διαδικασίες γίνονται με διαφάνεια αλλά αργά. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην παρέμβαση στις υποδομές της υγείας στο ΕΣΥ και είπε ότι αποδίδει μεγάλη σημασία στις προληπτικές εξετάσεις. Είπε ότι είναι τεράστια τομή και ανέφερε το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» αλλά και άλλα προγράμματα πρόληψης.

Σε πολιτικό επίπεδο, ο πρωθυπουργός, που αυτήν την ώρα ξεκινάει την περιοδεία του σε Αίγιο, Πάτρα και Πύργο, ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να έχει νομοθετηθεί η επιστολική ψήφος και για τις εθνικές εκλογές πριν το τέλος του έτους. «Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε με την επιστολική ψήφο. Πριν το τέλος του έτους θα έχει νομοθετηθεί και για τις εθνικές εκλογές» είπε χαρακτηρισατικά.

Επεσήμανε ότι δεν έχει καμία σκέψη να αλλάξει το μπόνους στον εκλογικό νόμο. «Είμαι σαφής σε αυτό…», τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος από τη συστράτευση όλων των στελεχών στον προεκλογικό αγώνα και για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού σε σχέση και με το εκλογικό αποτέλεσμα σημείωσε: «Η απόδοση του κυβερνητικού σχήματος αξιολογείται συνέχεια. Δεν μου αρέσουν οι συχνοί ανασχηματισμοί».

Στράφηκε εναντίον των οικονομικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Κασσελάκη, επισημαίνοντας ότι στον πολιτικό λόγο της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπορεύονται οι χειρότερες, οι εποχές του προγράμματος της Θεσσαλονίκης με το “λεφτά υπάρχουν” του Γιώργου Παπανδρέου.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε προσκλητήριο συμμετοχής στην κάλπη και απευθύνθηκε στην εκλογική βάση της Νέας Δημοκρατίας, προτάσσοντας τις λέξεις-κλειδιά της σταθερότητας και της συνέχειας του μεταρρυθμιστικού κύκλου.

«Όσο πιο ισχυρή είναι η εντολή που θα λάβουμε, με τόσο μεγαλύτερη ορμή θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις αλλά και τόσο πιο ισχυρό μήνυμα θα στείλουμε ότι η Ελλάδα δεν θα γυρίσει ποτέ πίσω στις εποχές των λεφτόδεντρων και των ανέξοδων υποσχέσεων που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία…» σημείωσε.

Για τη θέση του κ. Ανδρουλάκη ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει ως αντίπαλο τον κ. Κασσελάκη, ο πρωθυπουργός είπε ότι οι κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί καθορίστηκαν από τις εκλογές του Ιουνίου και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιωματική αντιπολίτευση. «Δεν επιλέγω αντίπαλο. Το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να μπορεί να εκμεταλλεύεται τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ερώτημα που πρέπει να απαντήσει ο κ. Ανδρουλάκης», επισήμανε.

Σε ερώτηση με ποιον από τους κ.κ. Κασσελάκη, Ανδρουλάκη και Κουτσούμπα θα διάλεγε να ήταν αποκλεισμένος σε έρημο νησί, να παίξει ποδόσφαιρο και να πάει στα μπουζούκια ο κ. Μητσοτάκης είπε πως θα έπαιζε μπάσκετ με τον κ. Ανδρουλάκη που όπως και εκείνος παίζει. «Σε έρημο νησί θα διάλεγα να είμαι με τον κ. Κουτσούμπα για να συζητήσω σε βάθος μαζί του τι είναι αυτό που κάνει κάποιον άνθρωπο σήμερα να είναι κομμουνιστής και δια της ατόπου απαγωγής στα μπουζούκια θα πήγαινα με τον κ. Κασσελάκη. Όχι για να διαπιστώσουμε ποιος είναι ποιο λαϊκός αλλά επειδή αυτή την επιλογή μου αφήσατε. Δεν πάω συχνά παρότι μου αρέσει πολύ η ελληνική μουσική. Αγνοούσα ότι υπάρχουν σουίτες για να πω την αλήθεια. Σε άλλες εποχές σουίτες δεν υπήρχαν», ανέφερε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην επιτυχία του Ολυμπιακού στο Conference League λέγοντας: «Είμαστε και γουρλήδες. Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω τη μεγάλη μου χαρά για τρεις λόγους. Ο πρώτος λόγος ως Ολυμπιακός. Ο δεύτερος ως Έλληνες που αυτή η ομάδα έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης 20 χρόνια μετά το 2004. Και τρίτον ως πρωθυπουργός γιατί διοργανώσαμε έναν τελικό χωρίς κανένα παρατράγουδο».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το πραγματικό πρόσωπο της Ελλάδος το δείξαμε χθες ενώ σημείωσε ότι η διοργάνωση των Γερμανών του final four ήταν υποδεέστερη από τον χθεσινό τελικό. «Εγώ είχα κάνει την πρόβλεψή μου. Πίστευα ότι ο Ολυμπιακός θα κέρδιζε το ματς. Όταν έχεις έναν σκόρερ σαν τον Ελ Κααμπί τον κρατάς στο παιχνίδι γιατί μια φάση θα κάνει. Είναι σημαντικό που ο Ολυμπιακός έχει μια ομάδα νέων που έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης. Θέλω επίσης να ξεχωρίσω το Ρέτσο, αν πρέπει να ξεχωρίσω κάποιον», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ