Όλος ο πίνακας με τα προϊόντα που θα πάνε στο 23%
Όλοι οι κωδικοί προϊόντων που πηγαίνουν από το 13% στο 23%
1
Άλογα, γαϊδούρια και μουλάρια
0101
2
Ζωντανά βοοειδή
0102
3
Ζωντανά χοιροειδή
0103
4
Προβατοειδή και αιγοειδή
0104
5
Πετεινοί, κότες, πάπιες, χήνες, γαλοπούλες
0105
6
Άλλα ζωντανά ζώα
0106
7
Κρέατα βοοειδών νωπά ή διατηρημένα με απλή ψύξη
0201
8
Κρέατα βοοειδών κατεψυγμένα
0202
9
Κρέατα αλόγων, γαϊδουριών ή μουλαριών
0205
10
Παραπροϊόντα σφαγίων (γλώσσες, συκώτια)
0206
11
Λαρδί, ξίγκι κλπ
0209
12
Ζαμπόν, παντσέτες κλπ
0210
13
Χέλια, πέστροφες, σολομοί
0301
14
Πελέτες ψαριών, αλατισμένα ψάρια κλπ
0305
15
Αστακοί, καραβίδες, καβούρια, γαρίδες
0306
16
Προϊόντα βρώσιμα ζωικής προέλευσης, που δεν κατονομάζονται
0410
17
Έντερα και στομάχια ζώων
0504
18
0511
19
Κρεμμύιδα, βολβοί, τουλίπες, υάκινθοι
0601
20
Τριαντάφυλλα, γαρίφαλα, ορχιδέες
0603
21
Βρύα και λειχήνες, κλαδιά κωνοφόρων, χριστουγεννιάτικα δέντρα
0604
22
Γλυκοπατάτες
0714
23
Φλούδες εσπεριδοειδών ή πεπονιών
0814
24
Καφές
0901
25
Τσάι
0902
26
Ματέ
0903
27
Πιπέρι
0904
28
Βανίλια
0905
29
Κανέλα
0906
30
Γαρίφαλα
0907
31
Μοσχοκάρυδα
0908
32
Κύμινο, γλυκάνισο κλπ
0909
33
θυμάρι, φύλλα δάφνης, μπαχαρικά
0910
34
Κουκιά σόγιας
1201
35
Αράπικα φιστίκια
1202
36
Κοπρά
1203
37
Σπέρματα λιναριού
1204
38
Σπέρματα αγριογογγύλης ή αγριοκράμβης
1205
39
Σπέρματα ηλιοτρόπιου
1206
40
Άλλα σπέρματα και ελαιώδεις καρποί
1207
41
Αλεύρι συναπιού (μουστάρδα)
1208
42
Σπέρματα, καρποί και σπόροι για σπορά:
1209
43
γκίνζενγκ, άχυρο παπαρούνας
1211
44
Χαρούπια, ζαχαρότευτλα
1212
45
Άχυρα και φλοιοί ακατέργαστων δημητριακών
1213
46
τριφύλλια, κτηνοτροφικά λάχανα
1214
47
Γομαλάκα. Γόμες, ρητίνες, γόμες-ρητίνες και ελαιορητίνες
1301
48
Πηκτικές ύλες
1302
49
Σογιέλαιο
1507
50
Αραχιδέλαιο
1508
51
Λάδια ηλιοτροπίου
1512
52
Ακατέργαστο λάδι, καλαμποκέλαιο κλπ
1515
53
Λίπη και λάδια ζωικά ή φυτικά (π.χ ρετσινόλαδο)
1516
54
Μαργαρίνη
1517
55
Λουκάνικα, σαλάμια κλπ
1601
56
Κονσέρβες κρεάτων
1602
57
Εκχυλίσματα και χυμοί κρέατος, ψαριών ή μαλακοστράκων
1603
58
Παρασκευάσματα και κονσέρβες ψαριών. Χαβιάρι
1604
59
Καβούρια, γαρίδες, χταπόδια, αστακοί
1605
60
Ζάχαρη και ζαχαροκάλαμο
1701
61
Λακτόζη, γλυκόζη, φρουκτόζη
1702
62
Μελάσα
1703
63
Τσίχλες -καραμέλες
1704
64
Κακάο
1801
65
Κελύφη, μεμβράνες (φλούδες) και άλλα απορρίμματα κακάου
1802
66
Πάστα κακάου, έστω και αποβουτυρωμένη:
1803
67
Βούτυρο, λίπος και λάδι κακάου