Με ποιον συναντήθηκαν στην Ελλάδα;

Το γεγονός που προκαλεί μεγάλη απορία είναι ο πραγματικός λόγος ταξιδιού των δύο συμβούλων στις αρχές Μαΐου και του Kim Brian στα μέσα του μήνα και αυτό γιατί παρ’ όλο που στα επίσημα έγγραφα του υπουργείου Οικονομικών ο λόγος είναι οι συναντήσεις με τον υπουργό, ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν ήταν καν στην Ελλάδα!

Το ίδιο ισχύει και για την επίσκεψη του Kim Brian στα μέσα Μαΐου με το ίδιο αιτιολογικό, τη συνάντηση με τον Γ. Βαρουφάκη. Ταυτόχρονα αποκλείεται η πιθανότητα οι δύο μυστικοσύμβουλοι του Γ. Βαρουφάκη να τον συνόδευσαν αφού συγκεκριμένα ο Kim Glenn, ο οποίος συμμετείχε στην ελληνική αποστολή στο Eurogroup στις 9 Μαρτίου, είχε μεταβεί απευθείας στις Βρυξέλλες από το Λονδίνο.

Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στην περίπτωση του Daniel Munevar. Ο Κολομβιανός σύμβουλος του Γ. Βαρουφάκη προσγειώθηκε στην Αθήνα στις 7 Μαΐου όπου παρέμεινε μέχρι και τις 21 Μαΐου. Τη συγκεκριμένη περίοδο ο Γ. Βαρουφάκης είχε αρχίσει ήδη να τίθεται πλήρως στο περιθώριο και οι μοναδικές του αναλαμπές ήταν η πρόταση για ΦΠΑ στα νησιά και η αποκάλυψή του ότι ηχογράφησε την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.