Ποιά είναι η Αφοί Κωνσταντακάτου
Τα πρώτα χρόνια ασχολείται με την εισαγωγή ηλεκτρολογικού υλικού με το οποίο εφοδιάζει, κυρίως, τις ιδιωτικές εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος που υπήρχαν τότε σε όλες τις ελληνικές πόλεις. Στο τέλος της δεκαετίας του '30 η εταιρεία έχει ήδη καταλάβει μία από τις πρώτες θέσεις στον κλάδο της. Ομως, κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο η επιχείρηση διακόπτει τη λειτουργία της το 1941 για να μην συνεργασθεί με τους κατακτητές και υφίσταται ολική καταστροφή.
Μετά τον πόλεμο, η εταιρεία ξεκινάει κυριολεκτικά από το μηδέν, χωρίς καθόλου κεφάλαια, με μοναδικό εφόδιο την καλή φήμη της, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Το καλό όνομα υπό τις συνθήκες αυτές είχε καθοριστική σημασία: Ηταν απαραίτητο για να δοθούν πιστώσεις χωρίς εγγύηση από προμηθευτές ανάμεσα στα ελάχιστα εργοστάσια του εξωτερικού που λειτουργούσαν τότε. Η εταιρεία κατορθώνει να επαναδραστηριοποιηθεί γρήγορα και μέσα σε λίγα χρόνια, το 1953, κατακτά την πρώτη θέση στον κλάδο της.
Στα τέλη της δεκαετίας του '50 η ίδρυση της ΔΕΗ και η σταδιακή εξαγορά των ιδιωτικών εταιρειών παραγωγής ηλεκτρισμού, στερεί την εταιρεία από ένα σημαντικό τμήμα της πελατείας της. Γι' αυτό πραγματοποιεί εγκαίρως αναπροσαρμογή των στόχων της και κατευθύνει πια τις πωλήσεις της προς τους ηλεκτρολόγους - εγκαταστάτες που έχουν αναλάβει τον εξηλεκτρισμό της χώρας. Την εποχή αυτή αρχίζει σταδιακά η είσοδος στην εταιρεία της δεύτερης γενιάς επιχειρηματιών, με πανεπιστημιακή μόρφωση που ανοίγουν νέους ορίζοντες στην οικογενειακή επιχείρηση.
Στη δεκαετία του '60 αρχίζουν νέες συνεργασίες με μεγάλους οίκους του εξωτερικού, αναπτύσσεται τμήμα φωτισμού, δημιουργούνται τα πρώτα υποκαταστήματα και ολοκληρώνεται το κτίριο της κεντρικής αποθήκης στον Βοτανικό. Στις δεκαετίες '70 και '80 συνεχίζεται η αλματώδης ανάπτυξη του δικτύου πωλήσεων, ιδρύονται νέα υποκαταστήματα, τόσο στο Λεκανοπέδιο όσο και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας και ξεκινάει η μηχανογράφηση.
Στη δεκαετία του '90 ανεγείρεται στην Πάτρα το κτίριο διοίκησης Δυτικής Ελλάδας και στην Κηφισιά επί της Εθνικής Οδού, το κτίριο που θα στεγάσει τη γενική διοίκηση της εταιρείας στο ξεκίνημα της νέας χιλιετίας. Επίσης, αγοράζεται έκταση 34 στρεμμάτων στην περιοχή Αυλώνας για ανέγερση νέας σύγχρονης αποθήκης. Ιδρύονται άλλα δέκα υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Καθοριστική είναι στην περίοδο αυτή και η συμβολή της τρίτης γενεάς επιχειρηματιών, που συμμετέχει πλέον ενεργά στη διοίκηση της εταιρείας.
Τέλος, από το 2000 και μετά η εταιρεία ολοκληρώνει τον εκσυγχρονισμό της αποθήκευσης και της διανομής του υλικού που εμπορεύεται : Στον Αυλώνα ολοκληρώνεται το 2005 η κατασκευή ενός υπερσύγχρονου κέντρου αποθήκευσης και διανομής συνολικής επιφάνειας 9.500 τ.μ. που αρχίζει να λειτουργεί τον Νοέμβριο του 2005 και συμβάλλει καθοριστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας.