Στο έλεος του θανατηφόρου ιού

Ο ιός εξαπλώνεται και το ποσοστό θνησιμότητας όσων έχουν προσβληθεί από τον επικίνδυνο ιό μεγαλώνει. Τα αποτελέσματα του τελευταίου απολογισμού του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι συμπεριλαβάνουν περισσότερα κρούσματα και περισσότερους θανάτους. 

Μέχρι στιγμής ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν υποκύψει στο "πέρασμα" του θανατηφόρου ιού ανέρχεται στους 4.033. Συνολικά, εώς και τις 8 Οκτωβρίου έχουν καταγραφεί 8.399 κρούσματα σε 7 χώρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει χωρίσει τις επτά χώρες που έχουν πληγεί από τον επικίνδυνο ιό Έμπολα σε δύο ομάδες, με βάση των αριθμών των κρουσμάτων που έχουν παρατηρηθεί. Στη πρώτη ομάδα βρίσκονται οι χώρες που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο και στις οποίες έχουν καταγραφεί οι περισσότεροι νεκροί, δηλαδή η πρώτη ομάδα περιλαμβάνει τις χώρες: Γουινέα, Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε.

Η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει τις υπόλοιπες τέσσερις χώρες όπου έχουν πληγεί λιγότερο, δηλαδή τις χώρες: Νιγηρία, ΗΠΑ, Ισπανία και τη Σενεγάλη.

Ο απολογισμός των νεκρών

Το μεγαλύτερο ποσοστό των νεκρών έχει παρατηρηθεί στην Λιβερία. Μέχρι στιγμής ο ΠΟΥ έχει καταγράψει 4.076 κρούσματα εκ των οποίων 2.316 θάνατοι. Στη Σιέρα Λεόνε, έχουν καταγραφεί 2.950 κροούσματα και 930θάνατοι. Την ίδια ώρα η Γουινέα απαριθμεί 1.350 κρούσματα και 778 νεκρούς.

Στην δεύτερη ομάδα, η Νιγηρία παραμένει σταθερή στον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων της, που είναι 20 και 8 αντίστοιχα. Οι ΗΠΑ έχει καταγράψει ένα θάνατο, ενώ μέχρι στιγμής στην Ισπανίαέχει παρατηρηθείένα κρούσμα.

Τέλος, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάνει λόγο γιαένα κρούσμα στη Σενεγάλη.

Την ίδια ώρα, μια διαφορετική μορφή επιδημίας του Έμπολα έχει ξεσπάσει στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Σε απολογισμό του εώς τις 7 Οκτωβρίου, ο ΠΟΥ αναφέρει 71 κρούσματα και 43 θανάτους.

Σημειώνεται ότι εώς την 5η Οκτωβρίου, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ήταν 8.033 ενώ οι θάνατοι που είχαν καταγραφεί ήταν 3.865