Ο καφές.... που κρατούν επτασφράγιστο μυστικό
Για την μέν πρώτη αλυσίδα... η διαδικασία του καφέ ξεκινά από την αξιολόγηση των ωμών κόκκων και την επιλογή της σωστής ποικιλίας, διαθέτοντας ιδιόκτητες παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Πάτρα και φτάνει στο σωστό καβούρδισμα, με τον φρεσκο-καβουρδισμένο απόλυτα φρέσκο καθημερινό καφέ στα καταστήματα, και συνεχίζει με την τέχνη της παρασκευής και την άριστη εξυπηρέτηση.
Από την άλλη πλευρά ο καφές στα Mikel είναι ένας μύθος. Με την illy να προμηθεύει τα καταστήματα της αλυσίδας, με ειδικό για αυτά χαρμάνι -τουλάχιστον όπως έχει διαρρεύσει στην αγορά - ενώ η διαδικασία παρασκευής του κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό.
Μάλιστα πρόσφατα δημιουρ΄γηθηκε "σάλος" στην αγορά όταν μαθεύθτηκε ότι η αλυσίδα βάζει τους εργαζόμενους να υπογράφουν συμβόλαιο (με ποινική ρήτρα) προκειμένου να μην αποκαλύψουν το μυστικό του καφέ.
Τα Μikel πάντως έγιναν γνωστά από το αφρόγαλα (Mikello) που χρησιμοποιούν στον καφέ τους, το οποίο διαθέτει γλυκιά γεύση, που σύντομα έγινε μόδα και υιοθετήθηκε από πολλά καφέ.