Δες ποιος θα γράφει τις ειδήσεις που θα διαβάζεις στο internet

Δες ποιος θα γράφει τις ειδήσεις που θα διαβάζεις στο internet
Τα είδαμε σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, σε σελίδες βιβλίων και τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολύ διαδεδομένα στην πραγματική ζωή.

Ο λόγος γίνεται για την τεχνολογία των ρομπότ η οποία έχει καθιερωθεί πλέον στην ζωή μας κάνοντας την καθημερινότητά μας πιο εύκολη.Αρχικός στόχος της δημιουργίας ρομπότ ήταν η χρήση τους σε καταστάσεις που είναι δύσκολες ή επικίνδυνες για να πραγματοποιηθούν απευθείας από τον άνθρωπο. Με την πάροδο όμως του χρόνου έχουν αρχίσει να εισβάλλουν επικίνδυνα στον εργασιακό χώρο αντικαθιστώντας σε πολλές περιπτώσεις το ανθρώπινο δυναμικό, λόγω του γεγονότος ότι μπορούν να εκτελέσουν εργασίες ταχύτερα ή φθηνότερα από τον άνθρωπο.

Πέρα όμως από τις δύσκολες και επικίνδυνες δουλειές, η τεχνολογία των ρομπότ ετοιμάζεται να εισβάλλει και μάλιστα δυναμικά σε έναν ακόμη κλάδο...τον δημοσιογραφικό!

Το Associated Press είναι ένας από τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς που θα αρχίσει να χρησιμοποιεί ρομπότ για να γράφουν ειδήσεις και μάλιστα πολύ σύντομα αφού αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στον μήνα. Το πρακτορείο στοχεύει στην δημιουργία μιας αυτοματοποιημένης τεχνολογίας που θα είναι σε θέση να δημοσιεύει περισσότερες έκτακτες ειδήσεις έτσι ώστε να πολλαπλασιάσει το σύνολο των αναρτήσεων από τις 300 που μετράει μέχρι στιγμής στις 4.400 αναρτήσεις.

Φυσικά άτομα μέσα από το Associated Press διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται να γίνουν περικοπές θέσεων εργασίας και μάλιστα τονίζουν ότι η νέα τεχνολογία έχει στόχο να απελευθερώσει τους δημοσιογράφους από την επεξεργασία των πληροφοριών ώστε να έχουν χρόνο να ασχοληθούν με την δημοσιογραφία.

Πρωτοπόρος της νέας τεχνολογίας είναι η Ιαπωνία η οποία παρουσίασε το πρώτο ρομπότ σε ρόλο δημοσιογράφου. Δείτε το ρομπότ "δημοσιογράφο" στο βίντεο που ακολουθεί παρακάτω: