Με πλοηγό το placement της Attica Συμμετοχών, ο πλους της  Sea Jets στο ΧΑ

Με πλοηγό το placement της Attica Συμμετοχών, ο πλους της  Sea Jets στο ΧΑ

Τι συνέβη στο Λονδίνο

Η απόλυτα επιτυχής παρουσίαση της Attica Συμμετοχών σε 30 διαχειριστές ξένων funds στο Λονδίνο, φέρεται να αναζωπυρώνειτο -παλαιότερο- ενδεχόμενο εισαγωγής της ακτοπλοϊκής εταιρείας του Μάριου Ηλιόπουλου στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Πρακτικά από το capital day που διοργάνωσαν οι UBS, Piraeus Securities και Euroxx για λογαριασμό της εισηγμένης, επιβεβαιώθηκεη εκτίμηση παραγόντων της αγοράς ότι η Attica Συμμετοχών σε όρους αποτίμησης 600 εκατ. είναι under valued. Το discount έναντι του κλαδικού μέσου όρου υπολογίζεται στο 20% (αποδίδεται και στην "ρηχότητα" του ελληνικού χρηματιστηρίου).

Βάσει αυτών των τελευταίων εξελίξεων φαίνεται πως επανέρχεται στο τραπέζι η πρόταση χρηματιστών προς τον Μάριο Ηλιόπουλο να "ενοποιήσει" τον στόλο των 28 ταχύπλοων που διαθέτει η Sea Jets με στόχο την εισαγωγή του (νέου ενιαίου) σχήματος στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Πρακτικά, για να προχωρούσε μία τέτοια πρόταση-που δεν φαίνεται να απορρίπτει ο πολυπράγμων και παράγων του ποδοσφαίρου- θα πρέπει να προηγηθεί η αναδιάρθρωση των πλοίων- 30 high speed-6 ferries & 4 cruise ships- καθώς περιλαμβάνει από μονάδες της πάλαι ποτέ Dolphin Sea Lines μέχρι νεότερες λ.χ. Champion Jet 1 και 2, Olympic Champion e.t.c.

Χρηματιστής ( ο οποίος συμμετείχε στο capital day της Attica Συμμετοχών) εκτιμούσε πως το εγχείρημα του Μάριου Ηλιόπουλου θα ήταν πιο δελεαστικό επενδυτικά εάν η Κομισιόν "ελαστικοποιούσε" το πλαίσιο "πράσινης μετάβασης" της ευρωπαϊκής ακτολπλοϊας (δλδ να μείωνε το χρηματοδοτικό κόστος).

Σημειωτέον πως το 2024 η Sea Jets δρομολογούσε σε συνολικά 50 προορισμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

==============================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ