Jumbo: Αγοράζει ίδιες- ετοιμάζει το επόμενο placement;    

Jumbo: Αγοράζει ίδιες- ετοιμάζει το επόμενο placement;    

Για να δούμε

Σε αγορά ιδίων μετοχών προχωρά η Jumbo, στο πλαίσιο σχετικής απόφασης- της έκτακτης γ.σ της 29ης Σεπτεμβρίου- με ανώτατο όριο μέχρι13.605.975 μτχ (ήτοι το 10% του μ.κ της εταιρείας).

Σχεδόν 6 μήνες μετά την διάθεση του 3% σε υφιστάμενους επενδυτές από ΗΠΑ και Ευρώπη, στα 27,2 ευρώ/μτχ ο επιχειρηματίας ξανά βάζει μπροστά ακόμη ένα πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών- που εάν στη συνέχεια τις ακυρώσει θα ενισχύει, εκ νέου, την θέση του στην εισηγμένη.

Με την διάθεση του Μάη το ποσοστό του Απόστολου Βακάκη περιορίστηκε στο 16,3% ενώ με τα 3 placements (2017,2021 και 2024) είχε έσοδα 257 εκατ. ευρώ. Χρηματιστής εκτιμούσε πως εάν μέσα στο 6μηνο 2025 ο επιχειρηματίας καταφέρει να ξανά ενισχύσει το ποσοστό του (στο 18%-19%) δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε ακόμη ένα placement.

Πάντως όσοι κάλυψαν την διάθεση του Μαϊου πληρώνοντας 27,2 ευρώ/μτχ έκτοτε παραμένουν "εγκλωβισμένοι" καθώς η μετοχή βρίσκεται αρκετά χαμηλότερα.

==============================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ