Αυτοί με τις 6ψήφιες αμοιβές και οι άλλοι που απεγκλωβίστηκαν από τη μετοχή «φυλακή»

Αυτοί με τις 6ψήφιες αμοιβές και οι άλλοι που απεγκλωβίστηκαν από τη μετοχή «φυλακή»

Ποια θα είναι η αμοιβή του νέου επικεφαλής του ΟΤΕ; Συγκρίνεται με τις αντίστοιχες των CEO των τραπεζών; Ποιοι είναι οι τελευταίοι που απεγκλωβίζονται από το... χαρτί της ΔΕΗ και γιατί πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι για τις μειώσεις επιτοκίων της ΕΚΤ; 

Μειώσεις επιτοκίων; Ας μην ενθουσιαζόμαστε από τώρα

Όσοι είδαν- και έδωσαν την δέουσα σημασία- στην δήλωση του Robert Holzmann- θα πρόλαβαν να πάρουν μία γεύση για το τι μέλλει γενέσθαι με την τακτική που θα ακολουθήσει η ΕΚΤ όσον αφορά ζητήματα επιτοκίων / ποσοτικής σύσφιξης το 2024.

Αναφερόμαστε στον Αυστριακό οικονομολόγο ακριβώς επειδή είναι ο τελευταίος- για το 2023- ο οποίος παίρνει θέση επί των συγκεκριμένων: «ακόμη και αν η ΕΚΤ έχει προβεί σε μια πρωτοφανή σειρά δέκα συνεχόμενων αυξήσεων των επιτοκίων, δεν υπάρχει επίσης για το έτος 2024 καμία εγγύηση για μείωση των επιτοκίων», προσθέτοντας πως «η ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής δείχνει ήδη τον αντίκτυπό της στην επιβράδυνση του πληθωρισμού, αλλά θα ήταν ακόμη πρόωρο να σκεφτούμε μειώσεις των επιτοκίων...».

Ο εν λόγω δεν αναφέρεται απλά με την ιδιότητα του μέλους του περίφημου Governing Council της ΕΚΤ αλλά και ως παράγοντα "κλειδί" της Bank for International Settlements. Το ποια είναι- και ακριβώς ποιος ο ρόλος- της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών δλδ κάτι σαν την Τράπεζα πάνω από τις Κεντρικές Τράπεζες δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση.

Η παρέμβαση του Αυστριακού, λίγο πριν μας αφήσει το 2023, έχει σημασία καθώς ορισμένα επενδυτικά σπίτια έχουν σπεύσει να προεξοφλήσουν ότι στην Φρανκφούρτη θα αρχίσουν να ανακοινώνουν μειώσεις επιτοκίων από τον Απρίλιο. Ας περιμένουμε καλύτερα μέχρι την πρώτη συνεδρίαση της ΕΚΤ για το νέο έτος (στις 25 Ιανουαρίου) και ενδεχομένως να έχουμε σαφέστερη εικόνα.

ΔΕΗ: Λευτεριά στους τελευταίους εγκλωβισμένους

Στα 11,11-11,25 ευρώ πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στην χθεσινή συνεδρίαση. Στα 11,44 η "υψηλή 52 εβδομάδων" με ενδιαφέρον πως από την πρώτη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου μέχρι και την χθεσινή (προτελευταία για το 2023) όλες ανεξαιρέτως οι εντολές γίνονται σε τιμές πάνω από τα 11 ευρώ. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; πως-ήδη- από τα τέλη Νοεμβρίου έχει απεγκλωβιστεί από το χαρτί και ο τελευταίος...ξεχασμένος εγκλωβισμένος από την περίοδο που είχε ακολουθήσει την αμκ της Επιχείρησης. Θυμίζω πως, Νοέμβριο 2021 η διοίκηση είχε προχωρήσει σε γενναία αύξηση (μάλιστα άντλησε το ανώτατο δυνατό ποσό 1,35 δισ. με τιμή συμμετοχής τα 9 ευρώ/μτχ).

Το σημαντικό για την διοίκηση Στάσση είναι πως το 2024 μπαίνει με αρκετούς επενδυτές να έχουν-ήδη- long θέση στο χαρτί, εξέλιξη που ενδυναμώνει την φορά του εν όψει των προγραμματισμένων παρουσιάσεων που θα προχωρήσει το πρώτο 2μηνο 2024. Με αποτίμηση 4,259 δισ. (θυμίζω, λίγο πριν τις Ευρωεκλογές 2019 είχε...εξαϋλωθεί στα μόλις 380 εκατ. !)

OTE: Οι αμοιβές πολλών αστέρων

Τέλος εποχής για τον Μιχάλη Τσαμάζ από τον ΟΤΕ. Τον μακροβιότερο επικεφαλής σε όμιλο συμφερόντων Deutsche Telekom. Εύλογα τις τελευταίες ημέρες να γράφονται διάφορα για το ύψος της αποζημίωσης που θα λάβει συνολικά (σ.σ τα 1,35 εκατ. αφορούν εκτιμήσεις σε μικτά). Εξίσου εύλογο όμως και το ερώτημα για το ύψος των αμοιβών του ανθρώπου ο οποίος θα τον διαδεχθεί. Σύμφωνα με την συμφωνία, κατ' αρχήν οι αμοιβές θα αφορούν σε 14 μήνες, οι μικτές μηνιαίες θα ανέρχονται στα 32.143 ευρώ, θα συμπεριλαμβάνονται δε-όπως και στην περίπτωση Τσαμάζ- μεταβλητές αποδοχές (προγράμματα κινήτρων, μπόνους επίτευξης στόχων κ.α)

Δύο οι παρατηρήσεις: καλά με το θέμα της αποζημίωσης Τσαμάζ και αμοιβών Νεμπή με αυτό που αφορά στην πολιτική της D.T ως προς την παραμονή (ή όχι ) του ΟΤΕ στο ΧΑ η σχετική ασάφεια/σεναριολογία παραμένει. Όπως και το ότι ο επικεφαλής του ΟΤΕ αμείβεται μεν καλά, αλλά οι ομόλογοι του στις 4 συστημικές τράπεζες καλύτερα.

Στις 600.000 οι (μικτές) αποδοχές του Παύλου Μυλωνά, με τον CEO της Εθνικής τελευταίο καθώς είχαν προηγηθεί οι δέουσες προσαρμογές σε Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς.

=====================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ