Επ. Κεφαλαιαγοράς: Η παραίτηση Κονταρούδη, η Βασιλική Λαζαράκου και το καρφί του Γ. Τανισκίδη

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Η παραίτηση Κονταρούδη,  η Βασιλική Λαζαράκου και το καρφί του Γ. Τανισκίδη
Ν. ΚΟΝΤΑΡΟΥΔΗΣ

Η παραίτησή του έχει και οικονομικό λόγο, κάτι που έχει επισημάνει η Β. Λαζαράκου

Με αφορμή την παραίτηση του Νίκου Κονταρούδη, οποίος οδεύει προς Ideal Holdings, η σημερινή αναφορά μας. Με ολίγη από "καρφί" Γιώργου Τανισκίδη, τις αιτιάσεις της Βασιλικής Λαζαράκου -για το καθεστώς λειτουργίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (Ε.Κ.) - και τον ωσεί παρόντα Γιάννο Κοντόπουλο. Την παραίτησή του από την θέση του Α' Αντιπροέδρου της Ε.Κ. την ανακοίνωσε ο έμπειρος Νικόλας στην διάρκεια της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης των εργαζομένων στον φορέα -αυτά είναι...κάλαντα- την είχε γνωστοποιήσει νωρίτερα στον Κωστή Χατζηδάκη, πηγές από τα κεντρικά της Ιπποκράτους 5-7 υποστηρίζουν πως η πρόεδρος ενημερώθηκε εκ των υστέρων.

Ολα αυτά μικρή σημασία έχουν, αυτό που μετράει είναι να λειτουργεί εύρυθμα και αποτελεσματικά η Εποπτική Αρχή. Δεν θα εξετάσω τώρα και εδώ εάν είναι επαρκής ή όχι, όπως και το γεγονός ότι ο επόμενος σταθμός του Νικόλα είναι στην Κρέοντος 25, στα Σεπόλια. Ομως η παραίτησή του έχει και οικονομικό λόγο και επ' αυτού έχει 1.000% δίκιο η επικεφαλής της Κεφαλαιαγοράς όταν εδώ και μήνες επισημαίνει στους αρμοδίους την εξαίρεση της Αρχής από το ευρύτερο πλαίσιο λειτουργίας άλλων ανάλογων.

Ποιο είναι το πρόβλημα; η Κεφαλαιαγορά ούτε στελέχη από την αγορά μπορεί να προσλάβει-ούτε αμοιβές ανταγωνιστικές με τον ιδιωτικό τομέα μπορεί να προσφέρει. Πρακτικά η Αρχή και υποστελεχωμένη παραμένει και μη ανταγωνιστική είναι όσον αφορά στην δυνατότητα προσέλκυσης νέων, εξειδικευμένων και ικανών χειριστών των πολύπλοκων εργαλείων ανίχνευσης/διασταύρωσης στοιχείων. Μέσα σε όλα αυτά και το "καρφί" του Γεώργιου Τανισκίδη, για την ανάγκη ορθής λειτουργίας της αγοράς. Στο πλαίσιο του πρόσφατου Growthfund Summit/Υπερταμείο ρητή η αναφορά του προέδρου της Optima Bank να μην παρατηρούνται φαινόμενα ακραίων μεταβολών. Και να ήταν τα μόνα, συμπληρώνει φίλος της στήλης. Για την ιστορία, στα 7,80 ευρώ η μετοχή της Optima Bank, με διψήφια απόδοση σε σχέση με τα 6,88-7,20 της πρώτης ημέρας διαπραγμάτευσης, Τετάρτη 4 Οκτωβρίου.

=====================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ