Ο... γάμος Vodafone-Public, οι βλέψεις του mr MED για την Κύρια Αγορά και ο Μυτιληναίος που δεν μασά

Ο... γάμος Vodafone-Public, οι βλέψεις του mr MED για την Κύρια Αγορά και ο Μυτιληναίος που δεν μασά

Γάμο και όχι σχέση χαρακτήρισαν τα στελέχη της Vodafone και του Public την συμφωνία των 2 πλευρών

Γάμος όχι σχέση, η συμφωνία Vodafone-Public, αλλά εάν εμφανιστεί πλούσιος και ωραίος... εραστής;

Γάμο και όχι σχέση χαρακτήρισαν τα στελέχη της Vodafone και του Public την συμφωνία των 2 πλευρών. Το fpress δεν έχει σκοπό (και λόγο) να αμφισβητήσει την σοβαρότητα της σχέσης αμφοτέρων, ούτε και να προεξοφλήσει την μακροημέρευση της ή όχι. Αλλωστε ήταν τόσο διαπρύσιες οι δηλώσεις, στο πλαίσιο της παρουσίασης του πρώτου in shop της θυγατρικής του αγγλικού ομίλου στο "κάστρο" της εταιρείας συμφερόντων Πάνου Γερμανού, στο Σύνταγμα που δεν θέτουν τέτοια ζητήματα.

Προσώρας, σύμφωνα με επιχειρηματία- ο οποίος ήταν παρών στην εκδήλωση, δλδ τον ερώτησε άνθρωπος του fpress, για να λάβει την απάντηση πως, η σχέση θα μπορούσε να δοκιμασθεί στην πράξη. Στην περίπτωση που λ.χ. κάποιος τρίτος εκδήλωνε το ενδιαφέρον του για την αγγλική θυγατρική, ένας φερ' ειπείν φιλόδοξος- και με αποτίμηση 4,2 δισ.- που επιπλέον διαθέτει και την εύνοια του γκουβέρνου; Αλλωστε, συμπλήρωσε στον άνθρωπος μας θυμίζοντας του ένα deal -χρόνια πριν- που έμεινε στην ιστορία. Cosmote- Γερμανός. Με αμφίσημο τότε αποτύπωμα. Εορταστική η ατμόσφαιρα στο Public της Συντάγματος, όπως και εκτός...εποχή για παραμύθια και ιστορίες. ΄Η μήπως όχι (και τόσο παραμύθια...)


Η MED, ο mr APEX και οι βλέψεις του για Κύρια Αγορά

Aπό υψηλό σε υψηλότερο η μετοχή της MED, με άνοδο σχεδόν κάθε μέρα με αποτέλεσμα να φτάνει τα 1,11 ευρώ. Στο συν 30,6% από την ημέρα εισαγωγής της στην ΕΝαλλακτική Αγορά, διαμορφώνεται σε όρους αποτίμησης στα 12,7 εκατ. ευρώ. Aπό τις αρχές του 2023 το πλειοψηφικό ποσοστό της εταιρείας εσωρούχων-υπό τον Ευθύμη Χατζηβασιλείου- περνά στα χέρια του Λεωνίδα Ζησιάδη. Γνωστός ο δεύτερος και στον ευρύτερο χρηματιστηριακό χώρο- μέσω της ΑΡΕΧ Holdings- εξ' αρχής δεν έκρυψε τις βλέψεις του. Ριζική αλλαγή της MED-με αναδιάρθρωση παραγωγικού μοντέλου-προϊόντων κ.λ.π- που θα αποτελέσει μέρος ενός πιο σύνθετου ομίλου με ευρύτητα δραστηριοτήτων.

Προς αυτή την κατεύθυνση, μας λένε πηγές από την Θεσσαλονίκη ο επικεφαλής και της ΑΡΕΧ έχει συμφωνήσει (ή είναι πολύ κοντά) με ήδη εισηγμένο στην Κύρια Αγορά για το ενδεχόμενο εξαγοράς- χρήσης ( ; ) ως κελύφους (; ).Σε κάθε περίπτωση το "τρέξιμο" της MED αποδίδεται στην σπουδή να ενταχθεί στην Κύρια Αγορά. Για περισσότερα σχετικά με το story, θα περιμένουμε τις εξελίξεις από την συμπρωτεύουσα.

Δεν μασάει τα λόγια του...

Το συνηθίζει ο Ευάγγελος Μυτιληναίος να τα "λέει έξω από τα δόντια..." χρόνια τώρα, τα τελευταία μάλιστα και προς διεθνές ακροατήριο. Μάλιστα από την θέση του Προέδρου της Eurometaux- και από την πρώτη κιόλας ομιλία του- ήταν σαφής "... είναι καιρός να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή όχι μόνο για το μέλλον της βιομηχανίας μη σιδηρούχων μετάλλων, αλλά και για την ευρωπαϊκή οικονομία. Για την προστασία των αξιών μας και της δύναμης του κλάδου μας, που αντιμετωπίζει πλέον πολλαπλές απειλές..."

Σήμερα ένα και πλέον χρόνο μετά στις Βρυξέλλες συνεχίζουν να καθεύδουν με τις συνέπειες δραματικές για την ευρωπαϊκή οικονομία, την επιχειρηματικότητα ο επικεφαλής της πανευρωπαϊκής ένωσης που εκπροσωπεί τη βιομηχανία μη σιδηρούχων μετάλλων είναι περισσότερο καυστικός"... από την πρόσφατη μαραθώνια συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες οι επικεφαλής κορυφαίων εργοδοτικών σωματείων, κυρίως της ενεργοβόρας βιομηχανίας, με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν και υπεύθυνο για την «Πράσινη Συμφωνία», Μάρος Σέφκοβιτς: Το αποτέλεσμα ήταν μηδέν. Τζάμπα επτά ώρες. Η Ευρώπη είναι κολλημένη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ανακαλυφθεί απαρχής από μηδενική βάση.

Ο τρόπος με τον οποίο διοικείται από ασθενείς κυβερνήσεις κρατών… Οι ηγέτες μας έχουν τελειώσει, δεν έχουμε πια μία Μέρκελ ή έναν Ντράγκι. Μας λείπουν πολύ..." προειδοποιητικός για το"... γραφειοκρατικό κράτος στις Βρυξέλλες, που αποφασίζει για τα πάντα, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Διορίζεται κάθε πέντε χρόνια. Αυτό το μοντέλο πρέπει να τελειώνει...", προτείνοντας "...το ευρωκοινοβούλιο, θα πρέπει να γίνει ένα «κοινοβούλιο αρίστων», όπου το κάθε κόμμα θα στέλνει τα καλύτερα στελέχη του..."Κοντολογίς, σε μία περίοδο κραυγαλέας έλλειψης προσώπων "πολιτικού βάρους" από το Παρίσι ο Έμανουέλ Μακρόν στηρίζει τον Μάριο Ντράγκι για την θέση της προεδρίας της Κομισιόν, η Νάντια Καλβίνο αναλαμβάνει τα ηνία της ΕΤΕπ, η Τζόρτζια Μελόνι "κοντράρει" τις Βρυξέλλες, ενώ ακούγονται και,,,μουρμούρες για την Κριστίν Λαγκάρντ καλό είναι τα πράγματα να λέγονται ξεκάθαρα. Και από αυτή την άποψη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos κερδίζει σταθερά πόντους.

=====================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ