Το επίδομα στους αστυνομικούς για τα ματς, το e-σχέδιο για τον καταναλωτή και το...καπέλο στο ρεύμα

Το επίδομα στους αστυνομικούς για τα ματς, το e-σχέδιο για τον καταναλωτή και το...καπέλο στο ρεύμα

Η κυβέρνηση υπόσχεται έως και 2,5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο ή 30 ευρώ ανά αγώνα σε κάθε αστυνομικό

30 ευρώ… επίδομα στους αστυνομικούς για να πηγαίνουν στους αγώνες της Super league 1

Ας αφήσουμε χωρίς σχόλιο την χρονική συγκυρία που επελέγη για να κατατεθεί η συγκεκριμένη διάταξη στη Βουλή και ας πάμε κατευθείαν στο περιεχόμενο της νομοθετικής ρύθμισης. Η κυβέρνηση υπόσχεται έως και 2,5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο -ή 30 ευρώ ανά αγώνα σε κάθε αστυνομικό- για να φυλάσσουν τα γήπεδα την ώρα των ποδοσφαιρικών αγώνων με προτεραιότητα στα ματς της Super League 1 αλλά και στις διεθνείς αναμετρήσεις. Προφανώς δεν είναι μόνο οι συγκεκριμένοι αγώνες στους οποίους χρειάζεται παρουσία ή επέμβαση της αστυνομίας ούτε και το ποδόσφαιρο είναι το μοναδικό άθλημα στο οποίο οξύνονται τα πνεύματα. Ιδού λοιπόν η διάταξη όπως κατατέθηκε αργά το βράδυ στη Βουλή:

«Στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο απασχολείται αποδεδειγμένα, κατόπιν απόφασης του κατά περίπτωση αρμόδιου οργάνου, σε μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας για τη διεξαγωγή εγχώριων αθλητικών συναντήσεων επαγγελματικής κατηγορίας ποδοσφαίρου ανδρών Super league 1 και διεθνών διασυλλογικών αθλητικών συναντήσεων ποδοσφαίρου ανδρών χορηγείται ειδική αποζημίωση. Η ίδια αποζημίωση χορηγείται στο ως άνω προσωπικό, το οποίο απασχολείται αποδεδειγμένα σε μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας για τη διεξαγωγή εγχώριων αθλητικών συναντήσεων επαγγελματικών κατηγοριών και κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, χειροσφαίρισης και υδατοσφαίρισης, διεθνών διασυλλογικών αθλητικών συναντήσεων καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, χειροσφαίρισης και υδατοσφαίρισης και διεθνών αθλητικών συναντήσεων εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, χειροσφαίρισης και υδατοσφαίρισης, με την προϋπόθεση ότι ο βαθμός επικινδυνότητάς τους απαιτεί την ανάπτυξη έντονων αστυνομικών μέτρων.

Η αποζημίωση αυτή ανέρχεται στο ποσό των τριάντα (30) ευρώ για κάθε ημέρα απασχόλησης και η αμοιβή χορηγείται μέχρι του ορίου των 83.300 συνολικά ημερών απασχόλησης, ετησίως. Το ετήσιο ποσό των πιστώσεων για την ως άνω ειδική αποζημίωση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δύο εκατομμύρια πεντακόσιες χιλιάδες (2.500.000,00) ευρώ. Για την καταβολή της ως άνω αποζημίωσης υποβάλλονται στη Διεύθυνση Εκκαθάρισης Μισθοδοσίας της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και Επιτελικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο τέλος κάθε μήνα ονομαστικές καταστάσεις με τα απαραίτητα στοιχεία της πραγματοποιηθείσας ως άνω αποζημίωσης, σύμφωνα με τα τηρούμενα υπηρεσιακά βιβλία, υπογεγραμμένες από τον Προϊστάμενο της οικείας Υπηρεσίας.».

Το σχέδιο για τον νέο e-Καταναλωτή

Συζητήθηκε έντονα στη χθεσινή σύσκεψη που έγινε στην ΔΙΜΕΑ κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού. Να αναπτυχθεί μια ηλεκτρονική εφαρμογή -μια μετεξέλιξη του e-Καταναλωτή η οποία θα προσφέρει πραγματική υπηρεσία στον χτυπημένο από την ακρίβεια πελάτη. Να μπορεί δηλαδή ο άλλος από το κινητό του να φτιάχνει το καλάθι με τα ψώνια και να εμφανίζεται μπροστά του ο λογαριασμός στα διάφορα supermarket πριν καν βγει από την πόρτα του σπιτιού του. Απέχουμε πάντως αρκετά από αυτό. Για να μπει τόσο βαθιά στις ανταγωνιστικές σχέσεις μεταξύ αλυσίδων, το υπουργείο Ανάπτυξης πρέπει να φτιάξει έναν αξιόπιστο και αδιάβλητο μηχανισμό συγκέντρωσης των τιμών ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη του τις προσφορές και θα αποδίδει πραγματικές συγκρίσεις. Είναι φιλόδοξο, δεν θα είναι εύκολο…

Τίτλοι τέλους για το «καπέλο» στην χονδρική τιμή του ρεύματος;

Με το φυσικό αέριο να υποχωρεί χθες στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ στα 36 ευρώ ανά μεγαβατώρα, φούντωσαν και πάλι οι πληροφορίες σχετικά με το κατά πόσο ήρθε ή ώρα να αποσυρθεί η έκτακτη εισφορά που είχε επιβληθεί στις ποσότητες αερίου που προορίζονταν για ηλεκτροπαραγωγή. Αν αυτό συμβεί, θα δούμε διαφορά στην τιμή της χονδρικής του ρεύματος η οποία με τη σειρά της θα αποτυπωθεί και στην λιανική. Μην ξεχνάμε. Πλέον και τα κίτρινα και τα πράσινα τιμολόγια είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το χρηματιστήριο ενέργειας.

=====================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ