Το κατοστάρι της Ideal, ο Μ. Σφακιανάκης, η εξαγορά που δεν έγινε και οι βλέψεις της ΔΕΗ για κινητή

Το κατοστάρι της Ideal, ο Μ. Σφακιανάκης, η εξαγορά που δεν έγινε και οι βλέψεις της  ΔΕΗ για κινητή

Το ενδιαφέρον από το γεύμα ενημέρωσης (στο Vezene) σε 2 tips που "έπιασε" (το εξασκημένο ) αυτί συνεργάτη του fpress.

Σήμερα το ομολογιακό της Ideal Holdings και η εξαγορά που δεν προχώρησε

Εβδομάδα με λίγο απ' όλα, αυτή που ξεκινά σήμερα με τις εγγραφές για το ομολογιακό της Ideal Holdings. Στα 100 εκατ. (εύρος απόδοσης 5,5%-5,9%) με τον Λάμπρο Παπακωνσταντίνου να ξεκαθαρίζει στην ενημέρωση των συντακτών πως για εξαγορά μέσα στο 2023 ΔΕΝ προορίζονται. Προφανώς το team θα κινηθεί επιθετικά το 2024, εστιάζοντας κατ' αρχήν στους κλάδους όπου δραστηριοποιείται ήδη- και άκρως επιτυχώς- το μόνο εισηγμένο στο ΧΑ equity fund. Βιομηχανία πωμάτων (Astir και Coleus), πληροφορική (Byte Computer και Adacom), λιανική (Attica Πολυκαταστήματα).

Το ενδιαφέρον από το γεύμα ενημέρωσης (στο Vezene) σε 2 tips που "έπιασε" (το εξασκημένο ) αυτί συνεργάτη του fpress. Στο πλαίσιο των προτάσεων που κατά καιρούς έχουν γίνει στο team του Λάμπρου, κάποια στιγμή ήρθε και μία που αφορούσε εταιρεία του Μανώλη Σφακιανάκη. Ως γνωστόν ο για 34 χρόνια στην Ελληνική Αστυνομία- στη διερεύνηση των ηλεκτρονικών εγκλημάτων- ο θεωρούμενος και ως "γκουρού" της "κυβερνοασφάλειας" έχει στήσει τις δικές του εταιρείες. CyberX, GDPR, πρόεδρος του CSLi κ.α. ενώ πρόσφατα εξελέγη με τον Συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά- στην Περφέρεια Αττικής/Νότιος Τομέας- και μάλιστα "σαρώνοντας" με 15.832 σταυρούς.

Το deal προφανώς δεν έγινε, αλλά επιβεβαιώνει την κινητικότητα στον συγκεκριμένο τομέα. Το έτερο, σχετίζεται με σκέψεις για ενεργότερη αξιοποίηση της συμμετοχής στα Attica Πολυκαταστήματα (City Link)Συγκεκριμένα, υπάρχει ενδιαφέρον για τον τομέα της εστίασης-συγκεκριμένα για τους χώρους που στεγάζονται στο εσωτερικό αίθριο όπου είναι το Pasaji- όπως και για το roof top. Προφανώς ο Δημοσθένης Μπούμης- ceo της Attica Πολυκαταστήματα- θα έχει διάφορα σχέδια ανάπτυξης του City Link στο κομμάτι του F&B καθώς η ευρύτερη περιοχή αναβαθμίζεται θεαματικά.

Επιχειρηματικά και άλλα για ΔΕΗ, ΤΕΝΕΡΓ AEGEAN και... ΑΠΕ

Αύριο Τρίτη είναι η γενική συνέλευση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής-εύλογο το ενδιαφέρον- και μεθαύριο της Intracom Holdings που από την συνεδρίαση της προσεχούς Δευτέρας θα έχει...ταίρι στον FTSEMidCap την Intralot. Γνωστό πως στην τελευταία αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE/Russell οι Intralot και AustriaCard αντικατέστησαν τις BriQ και Papoutsanis. Πρώτη συνεδρίαση/διαπραγμάτευση λοιπόν στις 18 Δεκεμβρίου.

Γενική συνέλευση μετόχων ΔΕΗ, Aegean και Frigoglass την Πέμπτη, κατά πάσα βεβαιότητα θα βγει είδηση από τις 2 ενδεχομένως και από την 3η. Για την Aegean κυκλοφορεί ευρέως σε χρηματιστηριακά γραφεία φήμη πως υπάρχει ενδιαφέρον για ισχυρό μειοψηφικό ποσοστό από δεύτερης γενιάς εφοπλιστή (πέραν των υφιστάμενων μετόχων), ο οποίος έχει ήδη κινηθεί αγοράζοντας πρόσφατα συμμετοχή σε άλλη εισηγμένη.

Στη γ.σ της ΔΕΗ, απ' ότι πληροφορούμεθα, θα υπάρχει ισχυρή παρουσία διαχειριστών ξένων funds. Στα 4,125 δισ. η αποτίμηση της ΔΕΗ-αποτέλεσμα της μεθοδικής εργασίας του Γιώργου Στάσση, της επιτελικής ομάδας του και εξειδικευμένων συνεργατών που έφερε από άλλες μεγάλες εταιρείες. Μάλιστα συνεργάτες "καμικάζι" με γερό know how των telecoms δίνουν "τροφή" στην αγορά να υποθέσουν ότι το επόμενο "μεγάλο χτύπημα"-όταν έρθει η ώρα- θα είναι στην κινητή.

Διακριτικό το "φρένο" στις ΑΠΕ-κατ' αρχήν διεθνώς- ψιλό-ορατό και στην ελληνική αγορά. Γιατί το αναφέρουμε; φήμη που κυκλοφόρησε και ήθελε την Intrakat να συζητά το ενδεχόμενο πώλησης μέρος της Intra Energy δεν επιβεβαιώνεται/δεν διαψεύδεται. Θυμίζω πως η ΑΠΕ του ομίλου έχει τις Alpener, Clamwind, GreekWindpower, Καστρί Ευβοίας και Αίολος Μακεδονίας. ...

=====================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ