Το... όνειρο του Γ. Δημητριάδη για τα ΕΛΤΑ, το νέο υψηλό της Entersoft και τα νέα DATA του Τειρεσία

Το... όνειρο του Γ.  Δημητριάδη για τα ΕΛΤΑ, το νέο υψηλό της Entersoft και τα νέα DATA του Τειρεσία

Ενδιαφέροντα χρηματιστηριακά και επιχειρηματικά νέα

Πακέτα επί πακέτων

Αλλη μία συνεδρίαση με αυξημένες προσυμφωνημένες εντολές, πακέτα-επί πακέτων από το 2ήμερο του Greek Investment Conference και τις συνεδριάσεις που ακολούθησαν. Ετσι και χθες, πάνω από 16,27 εκατ. η αξία συναλλαγών με τα περισσότερα στον τραπεζικό κλάδο, ένδειξη πως η αναδιάταξη θέσεων μετά το "κλείσιμο βιβλίων" την Πέμπτη (30 Νοεμβρίου) είναι σε εξέλιξη. Με...νωχελικούς ρυθμούς είναι αλήθεια. Πάντως, από την χθεσινή συνεδρίαση αίσθηση έκαναν τα μεγάλα πακέτα κυρίως στη μετοχή της Eurobank. Συγκεκριμένα, στις 10.47' πραγματοποιήθηκε το πρώτο για 2,7 εκατ. τμχ στα 1,64 ευρώ, για να ακολουθήσει για 1 εκατ. επίσης στα 1,64 ευρώ ( στις 10.54'). Στις 11.11' πέρασε το τρίτο για 2,84 εκατ. τμχ στα 1,631 ευρώ, και το τέταρτο για 575 χιλ. τμχ στα 1,6115 ευρώ.

ΚΛΜ - Intracom

Στα 1,39 ευρώ η μετοχή της ΚΛΜ, μετά και τη νέα άνοδο χθες με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές. Το ενδιαφέρον της ανόδου; φθάνει πλέον στο 30% σε διάστημα μηνός και 38% από την ημέρα που εξαγοράστηκε από την Intracom Holdings. Δλδ ο αγοραστής και νέος μέτοχος "μετρά" υπεραξία 38%, σχεδόν βγάζοντας τα...λεφτά της εξαγοράς.

Entersoft- SoftOne-EpsiloNet

Από ιστορικό υψηλό, σε ιστορικό υψηλότερο η μετοχή της Entersoft. Κεφαλαιοποίηση, πλέον στα 196,8 εκατ. Η διοίκηση επιμένει επιθετικά, και μέσω εξαγορών. Τελευταία κίνηση η απόκτηση της Infopower Ολοκληρωμένες Λύσεις Ανθρώπινου Δυναμικού. Ολο και συγκεντρώνεται η αγορά του εγχώριου επιχειρηματικού λογισμικού- Entersoft, EpsiloNet, SoftOne πρωτοστατούν στο business software. Από τις 20 Μαρτίου 2020, στην Κύρια Αγορά (από την ΕΝαλλακτική Αγορά) διαγράφοντας ισχυρή άνοδο. Με 71,65% για το 2023.

Υπερταμείο-ΕΛΤΑ-ΔΕΗ

Τι κράτησα από την χθεσινή ημερίδα του Υπερταμείου; την δήλωση του Γρηγόρη Δ. Δημητριάδη πως τα ΕΛΤΑ θα γίνουν η νέα ΔΕΗ. Δεν είναι κακό να βλέπεις όνειρα θα λέγαμε, αν αναλογιστούμε όλα αυτά που συμβαίνουν στα ΕΛΤΑ το τελευταίο διάστημα. Εκτός αν το Δημόσιο συνεχίζει να δαπανά εκατοντάδες εκατομμύρια για να κρατά ζωντανή την εταιρία. Προφανώς ο κ. Δημητριάδης θα είδε πως η αποτίμηση της ΔΕΗ πριν τις ευρωεκλογές του 2019 είχε συρρικνωθεί σε λιγότερα από 400 εκατ. και τώρα έχει κεφαλαιοποίηση 4,079 δισ. ( ! ). Ομως για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο του Δημητριάδη για τα ΕΛΤΑ, θα πρέπει καταρχήν να γίνουν πολλά περισσότερα από αυτά που έκανε η διοίκηση Στάσση στη ΔΕΗ. Εκτός αν ξέρει κάτι παραπάνω που δεν ξέρουμε εμείς. Πάντως υπάρχει σκέψη και επενδυτικής αξιοποίησης των ΕΛΤΑ- όπως και των εισηγμένων ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ- με "προίκα" την σεβαστή καταθετική βάση που έχουν τα Ταχυδρομεία. Κατά γενική εκτίμηση, καλό το 1ο Συνέδριο του Υπερταμείου. Γεμάτο το παλαιό Χρηματιστήριο, πλήθος κόσμου- και πολλοί οι γνωστοί από το ένδοξο παρελθόν αλλά και νέα πρόσωπα.

Το γεύμα της Τειρεσίας

Χρήσιμο όμως και το χθεσινό γεύμα ενημέρωσης από τους ανθρώπους της "Τειρεσίας". Πέτρος Καπασούρης (γενικός διευθυντής), Ιωάννης Παλόγλου (εμπορικός διευθυντής) και γενικότερα το team μας έδωσε αρκετές και ουσιαστικές εξηγήσεις για το πως προορίζεται να λειτουργήσει ο φορέας. Να υπάρξει και διασυνδεσιμότητα με το Δημόσιο λ.χ. ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ και θα μιλάμε για τεράστια data base. Αρτια η εκδήλωση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Orilina

Σήμερα τρίτη και τελευταία ημέρα εγγραφών για την δημόσια προσφορά της Orilina Properties ΑΕΕΑΠ, και την εισαγωγή της στο ΧΑ.Αύριο το γεύμα ενημέρωσης της Ideal Holdings, όλο και κάποια είδηση θα (μας) βγάλει ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου. Πήρε και την αξιολόγηση ΑΑ από την ICAP, ποιος τον πιάνει τον ΑΕΚτζή...

Black out

-Συμβαίνουν και αλλού, για όσους μεμψιμοιρούν μονίμως για τα κακώς κείμενα στην αγορά μας. "Νέα κατάρρευση συστημάτων στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, black out στο City e.t.c ..." η τρίτη σε διάστημα 90 ημερών. Δεν τις λες και λίγες, για Λονδίνο και FTSE100 μάλιστα.

=====================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ