Το αλαλούμ με το φόρο των taxi, το μαξιλάρι του ΟΔΔΗΧ και πόσο κάνει 2Χ+4Ψ+25/Λ.2:4; Ακριβώς τόσο!!

Το αλαλούμ με το φόρο των taxi, το μαξιλάρι του ΟΔΔΗΧ και πόσο κάνει 2Χ+4Ψ+25/Λ.2:4; Ακριβώς τόσο!!

Δεν υπάρχει περίπτωση ο μέσος καταναλωτής να καταλάβει πώς προκύπτει η τιμή λιανικής του ρεύματος

Βγαίνει από το συρτάρι το σχέδιο για το «μαξιλάρι»

Από την Παρασκευή τα μεσάνυχτα, οι πέντε από τους έξι οίκους αξιολόγησης που αποφαίνονται για την αξία των κρατικών ομολόγων, θεωρούν ότι η Ελλάδα ανήκει πλέον στην «επενδυτική βαθμίδα». Μέσα στο 2024, είναι πιθανό να μπει και ο τελευταίος, ο αυστηρότερος, ο οποίος όμως μπορεί ακόμη να διπλασιάσει το δυνητικό αγοραστικό ενδιαφέρον για τα ελληνικά ομόλογα ώστε αυτό να φτάσει στα 20 δις. ευρώ ετησίως. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα εκδοτικά προγράμματα του ΟΔΔΗΧ θα καλύπτονται με σχετική ευκολία λόγω καθώς οι διαχειριστές κεφαλαίων ανά τον κόσμο ουσιαστικά είναι υποχρεωμένοι να βάζουν κεφάλαια στα ομόλογα των επενδυτικών βαθμίδων.

Αυτό σημαίνει ότι έρχεται η ώρα να επανεξεταστεί η χρησιμότητα του να διαθέτει η χώρα μαξιλάρια ρευστότητας της τάξεως των 35-36 δις. ευρώ τα οποία, όπως και να το κάνουμε, κοστίζουν περί τα 600 εκατ. ευρώ τον χρόνο σε τόκους. Προετοιμαστείτε για ανακοινώσεις. Το σχέδιο θα προβλέπει μείωση της έκθεσης στα έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου, αίτημα στον ESM να «αποδεσμευτούν» τα περίπου 16 δις. ευρώ που είναι μεν στον «κουμπαρά» της χώρας αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν αλλά και νέες πρόωρες αποπληρωμές οφειλών που αφορούν στα διμερή δάνεια που έχει συνάψει η Ελλάδα με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης.

2Χ+4Ψ+25/Λ επί δύο δια τέσσερα: Λύστε το για να μάθετε πόσο κοστίζει το ρεύμα

Αποκαλύφθηκαν τα πράσινα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος που υποτίθεται ότι θα διασφαλίσουν μια διαφάνεια για τους καταναλωτές και όσοι μπήκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο στον κόπο να «ξεσκονίσουν» τους ειδικούς όρους σύμβασης έμειναν με το στόμα ανοικτό: Δεν υπάρχει περίπτωση ο μέσος καταναλωτής να καταλάβει πώς προκύπτει η τιμή λιανικής του ρεύματος. Η μια εταιρεία προβάλλει πολύ χαμηλή αρχική τιμή και «φορτώνει» πολύ μεγάλη επιβάρυνση στον μηχανισμό που παρακολουθεί τη χρηματιστηριακή τιμή του ρεύματος. Άλλη εταιρεία προβάλλει μια τεράστια έκπτωση η οποία όμως καταργείται αυτομάτως αν ο λογαριασμός δεν πληρώνεται στην ώρα του.

Πολλές εταιρείες δεν υιοθετούν χαμηλότερη τιμή για την νυχτερινή κατανάλωση, και όλες μα όλες οι εταιρείες μας φόρτωσαν ακόμη περισσότερα βάρη μέσω του παγίου. Εννοείται ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει από τώρα πόσο θα κοστίζει το ρεύμα από το νέο έτος καθώς οι εταιρείες έχουν ρίξει –άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο- πολύ μεγάλο βάρος στο πώς θα κινηθεί το χρηματιστήριο. Φανταστείτε ότι υπάρχει εταιρεία που για να μην ενεργοποιήσει την λεγόμενη «ρήτρα αναπροσαρμογής» ζητά η χρηματιστηριακή τιμή να κινείται στην περιοχή των 40-50 ευρώ όταν στο… ταμπλό αυτή τη στιγμή η τιμή ξεπερνά τα 110ευρώ.

Αλαλούμ με το φόρο των taxi

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν αυτή την εβδομάδα οι οδηγοί ταξί διαμαρτυρόμενοι για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Είναι διπλή η αλλαγή για το συγκεκριμένο επάγγελμα. Αφενός μπαίνουν τα POS εντός των οχημάτων και αφετέρου ενεργοποιείται ο νέος μηχανισμός υπολογισμού του φορολογητέου εισοδήματος. Θα είναι μεγάλη η φορολογική επιβάρυνση καθώς τα στοιχεία από τις φορολογικές δηλώσεις δείχνουν ότι το μέσο κέρδος που δηλώνει ένας επαγγελματίας οδηγός είναι… 300 ευρώ τον μήνα. Στο εξής, θα φορολογείται για τουλάχιστον 1000 ευρώ τον μήνα. Θα έχει πραγματικά ενδιαφέρον να καταγραφεί πόσους από τους επαγγελματίες θα προσφύγουν στις φορολογικές αρχές για να ζητήσουν έλεγχο και να πείσουν ότι το μηνιαίο κέρδος των 300 ευρώ είναι και το πραγματικό.

=====================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ