Τα κίτρινα και μπλε τιμολόγια, η αναθεώρηση Στουρνάρα και το τεκμαρτό εισόδημα που δεν θα ελεγχθεί

Τα κίτρινα και μπλε τιμολόγια, η αναθεώρηση Στουρνάρα και το τεκμαρτό εισόδημα που δεν θα ελεγχθεί

Ας ετοιμαστούν οι καταναλωτές για μεγάλη… επίθεση προσφορών

Ερχεται μπαράζ προσφορών για κίτρινα και μπλε τιμολόγια ρεύματος

Με μεγάλες διαφορές που θα φτάνουν ακόμη και στα 12 λεπτά ανά κιλοβατώρα θα σηκωθεί η αυλαία της περιόδου με τον νέο τρόπο τιμολόγησης της ηλεκτρικής ενέργειας. Ειδικά στα σταθερά τιμολόγια θα δούμε πολύ μεγάλες διαφορές ενώ «παιχνίδι» θα γίνει και με τις πάγιες χρεώσεις. Ας ετοιμαστούν οι καταναλωτές για μεγάλη… επίθεση προσφορών καθώς οι εταιρείες θα προσπαθήσουν να εγγράψουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό πελατών στα κίτρινα και στα μπλε τιμολόγια. Ήδη οι πρώτες επιστολές που εστάλησαν από εταιρείες έδωσαν τη… γραμμή: οι εταιρείες δεν το θέλουν το πράσινο τιμολόγιο και θα προσφέρουν γη και ύδωρ ειδικά τώρα στην αρχή στους πελάτες τους.

Γιατί δεν θα ζητήσουν έλεγχο οι επαγγελματίες για το τεκμαρτό εισόδημα

Ειπώθηκε -και σε ένα βαθμό είναι σωστό- ότι οι επαγγελματίες δεν θα ρισκάρουν να ζητήσουν έλεγχο για να αποφύγουν το τεκμαρτό εισόδημα της εφορίας. Το επιχείρημα που προβάλλεται είναι ότι και με το τεκμαρτό εισόδημα μόλις 46 άτομα μπήκαν πέρυσι σε αυτή τη διαδικασία. Όπως όμως παραδέχεται αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος, αυτός ο μικρός αριθμός έχει την εξήγησή του. Όταν ο κάθε κάτοχος ακριβών περιουσιακών στοιχείων έχει το »μαξιλάρι» της ανάλωσης κεφαλαίου και μπορεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, γιατί να μπλέξει με τον φορολογικό έλεγχο. Με το ελάχιστο εισόδημα πάντως, τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα. Μην περιμένετε βέβαια… κοσμοσυρροή. Ποιος θα θελήσει να βάλει τα τιμολόγια του πάνω στο τραπέζι του ελεγκτή για να γλιτώσει 1.000 ευρώ φόρο;

Κάτι ξέρει ο Στουρνάρας

Ακούστηκε το διπλό καμπανάκι. Και ο ΟΟΣΑ και ο Γιάννης Στουρνάρας δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης ότι ο ρυθμός της ανάπτυξης θα φτάσει στο 3% μέσα στο 2024. Κάτι θα ξέρει η Τράπεζα της Ελλάδας για να αναθεωρεί προς τα κάτω τον επίσημο στόχο της ανάπτυξης. Και αυτό που ξέρει (και φοβάται), είναι ένα: η μείωση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών. Καλά τα νέα περί αυξήσεων από την 1/1 αλλά τον λογαριασμό του supermarket κανένα νοικοκυριό δεν μπορεί να τον σηκώσει εύκολα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ