Το "ξεπάγωμα" κεφαλαίων του Ιβάν Σαββίδη και η εμπιστοσύνη των βασικών μετόχων στην Intracom

Το "ξεπάγωμα" κεφαλαίων του Ιβάν Σαββίδη και η εμπιστοσύνη των βασικών μετόχων στην Intracom

Κινήσεις που έχουν ενδιαφέρον από τους δύο επιχειρηματίες

ΟΛΘ: 2 κινήσεις με νόημα και το έμβασμα Σαββίδη

Σε 2 κινήσεις με νόημα- για όσους παρακολουθούν τα...ψιλά γράμματα- έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα η διοίκηση του ΟΛΘ. Με νέο διευθύνοντα σύμβουλο- τον Arie Koppelaar ( από τις 2 Οκτωβρίου) ο Οργανισμός προχώρησε στην διεκδίκηση και απόκτηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου (αρχές Οκτωβρίου) και στην επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την επέκταση του προβλήτα 6. Με 400.000 επισκέπτες κρουαζιέρας το 2023, ο νέος σταθμός (κρουαζιέρας) "Μέγας Αλέξανδρος" συνέβαλε σημαντικά στην αναβάθμιση του προϊόντος, με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστο Στυλιανίδη να προβλέπει αύξηση 50%.

Είναι προφανές πως η κινητικότητα αυτή-μετά από μακρύ διάστημα στασιμότητας και εικοτολογίας για το μέλλον του βασικού μετόχου- έρχεται να διαψεύσει κάθε σενάριο που ήθελε την Belterra να πουλάει, τον Σαββίδη να φεύγει κ.λ.π. Μάλιστα, αυτή η κινητικότητα συμπίπτει με πληροφορίες από τα λημέρια του ΠΑΟΚ, πως για τον μεγαλομέτοχο του "Δικέφαλου του Βορρά" εκταμιεύθηκε πρόσφατα έμβασμα ύψους 150 εκατ. που- εάν όντως ισχύει θα πρόκειται για το πρώτο "ξεπάγωμα" κεφαλαίων του επιχειρηματία και "πίστωση" τους σε ελληνικό λογαριασμό. Ενδεχομένως να συνδυάζεται και με την καλή μπαλίτσα που τελευταία ξανά παίζει η μΠΑΟΚάρα.

Intracom Holdings: OTC και Black OAK...πιστεύουν το χαρτί

Μόνο αισιοδοξία θα μπορούσε να καλλιεργήσει στο επενδυτικό κοινό η αγορά μετοχών από τους βασικούς μετόχους της Intracom Holdings, αφού είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται για αγορές... στήριξης της μετοχής, αλλά για αγορές... προοπτικής. Αποτέλεσμα να μην περνά απαρατήρητη η άνοδος που καταγράφει στο ταμπλό με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές. Εως τα 2,4750 ευρώ στην χθεσινή συνεδρίαση, κλείσιμο στα 2,41 ευρώ, φτάνοντας σε μεταβολή το 5,24% συνολικά σε διάστημα εβδομάδας. Με μία πιο ενδελεχή ανάγνωση των ημερήσιων ανακοινώσεων (στο athexgroup.gr) θα δει κάποιος τις συναλλαγές "εσωτερικού" χαρακτήρα που γίνονται στο "χαρτί". Ενδεικτικά θα αναφερθώ σε μία OTC συναλλαγή για 1.600.000 μτχ στα 2,15 ευρώ, για λογαριασμό του Σωκράτη Κόκκαλη.

Στο 28,83% του μ.κ το ενισχυμένο μερίδιο του (και ) ιδρυτή του ομίλου σε μία περίοδο που κινητικότητα καταγράφεται σε κάθε (χρηματιστηριακό) μέτωπο (Intralot, ΚΈΚΡΩΨ, ΚΛΜ/Intracom Properties ακόμη και Intrakat όπου διατηρεί ένα μικρό μερίδιο 5% της κατασκευαστικής). Εκτός όμως από τις μετοχές που αγοράζει ο Σωκράτης Κόκκαλης ενισχύοντας το ποσοστό του , σε ανάλογες κινήσεις προχωρά και ο αντιπρόεδρος, Δημήτρης Θεοδωρίδης. Αρχές Νοεμβρίου, μέσω της Black Oak είχε περάσει εντολή για 500.000 τμχ στα 2,02 ευρώ, ενώ από τις 16 έως και χθες 21 Νοεμβρίου ο κ. Θεοδωρίδης, μέσω της ίδιας εταιρίας, προχώρησε στην απόκτηση επιπλέον 514 χιλιάδων μετοχών.

=====================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ