Ερχεται πρόταση εξαγοράς της Avramar. Οι όροι που θα θέσουν οι ενδιαφερόμενοι

Ερχεται πρόταση εξαγοράς της Avramar. Οι όροι που θα θέσουν οι ενδιαφερόμενοι

Εγκρίθηκε ο ενδιάμεσος δανεισμός από τις τέσσερις τράπεζες

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Τις τελευταίες ημέρες διαβάζω για την επέκταση των δραστηριοτήτων της τράπεζας tbi bank στη χώρα μας. H τράπεζα δημιουργεί μια υπηρεσία, μέσω της οποίας οι καταναλωτές κάνουν αγορές επί πιστώσει, άτοκα, μέχρι ένα ποσό, χωρίς πιστωτική κάρτα ή κωδικούς e-banking, χρησιμοποιώντας μόνο το κινητό τους τηλέφωνο. Ομολογουμένως ενδιαφέρουσες. Λέτε να παίζει κάτι σε επίπεδο συνεργειών μετοχικών ή άλλων; Απλά ρωτάω γιατί κάτι πήρε το αυτί μου, αλλά δεν το έχω διπλοδιασταυρώσει, όχι για κανέναν άλλο λόγο, απλά γιατί δεν μου... κάθεται η χώρα προέλευσης των ενδιαφερομένων. Θα επενέλθω...

Ερχεται πρόταση εξαγοράς της Avramar. Οι όροι που θα θέσουν οι ενδιαφερόμενοι

Ορθάνοιχτος είναι πλέον ο δρόμος για την εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος για την εξαγορά της Avramar (Σελόντα, Νηρέας, Περσεύς και Ανδρομέδα), καθώς και οι 4 πιστώτριες τράπεζες, ενέκριναν τον νέο- ενδιάμεσο δανεισμό προς την εταιρίας, ύψους 20 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης. Οπως μας μετέφερε άνθρωπος που παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, πολύ σύντομα οι Eurobank, Πειραιώς, Εθνική και Alpha Bank θα λάβουν επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος από επενδυτικό σχήμα, για την απόκτηση των μετοχών της Avramar, αν και εφόσον ξεκαθαρίσει το τοπίο σε δύο κρίσιμα θέματα.

Το πρώτο έχει να κάνει με την παραμονή ή όχι της τωρινής διοίκησης, αφού το νέο σχήμα θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξει άμεσα και το δεύτερο είναι η διαχείριση των νέων κεφαλαίων από την Deloitte, η οποία ελέγχει για λογαριασμό των τραπεζών το καθημερινό running του ομίλου. Ο ίδιος άνθρωπος μας έλεγε ότι η Deloitte θα πρέπει να εγκρίνει άμεσα την αγορά τροφής για το στοκ των ψαριών που υπάρχουν στις εγκαταστάσεις της Avramar, διότι σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει ο ιχθυοπληθυσμός, ο οποίος μάλιστα έχει καταμετρηθεί από Νορβηγική εταιρία και υπολογίζεται πέριξ των 50 χιλιάδων τόνων. Βέβαια τα ευρήματα των Νορβηγών σχετικά με τα ζωικά αποθέματα-stock, μένει να επιβεβαιωθούν στο due diligence των ενδιαφερόμενων επενδυτών.

Μετά την έγκριση του νέου δανεισμού από τις τράπεζες, η διαδικασία προβλέπει την ενεχυρίαση των μετοχών της Avramar, έτσι ώστε οι τράπεζες να διαπραγματευτούν με τους νέους επενδυτές την πώλησή τους. Στην περίπτωση που η διαδικασία καθυστερήσει δραματικά, η εταιρία θα αντιμετωπίσει εκ νέου προβλήματα βιωσιμότητας με ότι σημαίνει αυτό για τις τράπεζες, αλλά και την ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια συνολικότερα, αφού οι βασικοί μέτοχοι (Amerra Capital Management- Mubadala Investment Company) δεν φέρονται διατεθειμένοι να καταβάλουν ούτε ένα ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δανεισμός της Avramar σήμερα προσεγγίζει τα 400 εκατομμύρια ευρώ και οι νέοι επενδυτές στοχεύουν σε ένα γενναίο, έως πολύ γενναίο κούρεμα, για την εξαγορά της.

=====================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ