Το υψηλό της ΕΚΤΕΡ, το project του εφοπλιστή Οικονόμου και το...ματς Ιατρικού- Metropolitan 1-0

Το υψηλό της ΕΚΤΕΡ,  το project του εφοπλιστή Οικονόμου και το...ματς Ιατρικού- Metropolitan 1-0
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Ολυμπιακός, χαιρέτησε το Metropolitan και ανέβηκε Μαρούσι

Θρυλική... συνεργασία Ιατρικού - Ολυμπιακού

Διπλή αλλαγή στον Θρύλο, με την ανακοίνωση της ολοκλήρωσης της συνεργασίας του Ολυμπιακού με τον Χρήστο Θέο. Οι δυο πλευρές τα είπαν σε καλό κλίμα και η συνεργασία τους ολοκληρώθηκε μετά από 12 χρόνια κοινής πορείας. Ο Χρήστος Θέος ήταν ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της ομάδας, ενώ βρέθηκε ήδη ο αντικαταστάτης του. Στο Λονδίνο μαζί με την ομάδα ήταν χθες για τον αγώνα με τα "σφυριά" ο Ανδρέας Πισκοπάκης.

Λιγότερο γνωστή όμως η νέα συνεργασία του Ολυμπιακού με το Ιατρικό Αθηνών, ερυθρόλευκων συμφερόντων, της οικογένειας Αποστολόπουλου, αφού η εξελίξεις στο ματς με τον Παναθηναϊκό οδήγησαν τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη στην ολοκλήρωση της συμφωνίας της ομάδας με το Metropolitan. Το πιο ενδιαφέρον; Η συμφωνία με το Ιατρικό Αθηνών, προκάλεσε αίσθηση (και ) στην επιχειρηματική αγορά, καθώς το CVC Capital χάνει έναν σημαντικό πελάτη, και για λόγους γοήτρου, που φεύγει από την φυσική του έδρα για να "ανέβει" προς Μαρούσι στον...άσπονδο του Νέου Φαλήρου. Σαν να λέμε Αποστολόπουλος- Φωτακίδης = 1-0.

Το νέο υψηλό για την ΕΚΤΕΡ και η διεκδίκηση βαθμίδας 7ης τάξης μέσω συνεργειών

Με αυξημένες συναλλαγές το νέο υψηλό για τη μετοχή της ΕΚΤΕΡ. Εως τα 3,43 ευρώ διαγράφοντας ένα ανοδικό σερί από την συνεδρίαση της Δευτέρας 30ης Οκτωβρίου- και τα 2,74 ευρώ. Τι μπορεί να "παίζει" σύμφωνα με χρηματιστές οι οποίοι παραπέμπουν σε δήλωση του Αθανάσιου Σίψα πως η εισηγμένη εξετάζει την προοπτική εξαγορών, συγχωνεύσεων προκειμένου να αποκτήσει την ανώτατη εργοληπτική βαθμίδα (7η Τάξη) "κλειδί" για τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς μεγάλων έργων που θα δημοπρατηθούν.

Την πρόθεση αυτή επαναβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΚΤΕΡ και σε επόμενη ενημέρωση του Τύπου, διευκρινίζοντας πως βάσει νόμου απαιτούνται ίδια κεφάλαια 50 εκατ. (σ.σ. για αναβάθμιση πτυχίου) όταν η εταιρεία διέθετε (τότε) 20 εκατ. Οι κινήσεις θεωρούνται μεσαίου μεγέθους με την αγορά να "βλέπει" προς την Δομική Κρήτης. Και όχι άδικα καθώς, ΕΚΤΕΡ και Δομική Κρήτης έχουν συμπτήξει μέτωπο με την ΕΡΕΤΒΟ (γνωστή περισσότερο από υπεργολαβίες για την AVAX στην υπό κατασκευή Γραμμή 4 του Μετρό) και την ΤΕΝΑ. Η τακτική των 4 να "χτυπήσουν" (κατ' αρχήν) τους 2 διαγωνισμούς για ισάριθμα έργα που ακυρώθηκαν και επαναδημοπρατούνται (Ιωάννινα-Κακαβιά και Λαμία-Καρπενήσι).

Στην ίδια γραμμή Ντράγκι και Μυτιληναίος

Η Ε.Ε δεν θα επιβιώσει χωρίς εμβάθυνση το μήνυμα/προειδοποίηση του Μάριο Ντράγκι. Αναγκαία η έκφραση ενιαίας εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής, σύμφωνα με τον πρώην κεντρικό τραπεζίτη και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας. Μιλώντας σε συνέντευξη, στο πλαίσιο εκδήλωσης των Financial Times ( FT’s Global Boardroom conference) ο super Mario είπε πως « Είτε η Ευρώπη θα ενεργήσει μαζί και θα γίνει μια βαθύτερη ένωση, μια ένωση ικανή να εκφράσει μια εξωτερική πολιτική και μια αμυντική πολιτική, εκτός από όλες τις οικονομικές πολιτικές ή φοβάμαι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επιβιώσει παρά μόνο ως μια ενιαία αγορά. Μάλιστα εξέφρασε την ανησυχία του λέγοντας χαρακτηριστικά «είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχουμε ύφεση μέχρι το τέλος του έτους στην Ευρώπη. Είναι ξεκάθαρο ότι τα δύο πρώτα τρίμηνα του επόμενου έτους θα το δείξουν».

Στον προβληματικό χαρακτήρα της Ευρώπης αναφέρθηκε και ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, ΄λέγοντας ".. πόσο πίσω μένει η Ευρώπη και πόσο αντέχει η Αμερική την κρίση, σε όλα τα επίπεδα. Η Ευρώπη βρίσκεται πίσω από τις ΗΠΑ και, αντί να κάνει βήματα προς τα εμπρός, πηγαίνει προς τα πίσω. Σήκωσε τη σημαία της πράσινης μετάβασης αλλά η Γερμανία ανοίγει το ένα ανθρακικό εργοστάσιο μετά το άλλο επειδή το σενάριο ότι θα είχε φτηνό ρωσικό αέριο για 100 χρόνια δεν βγήκε..." . Παρεμπιπτόντως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos είναι πρόεδρος και στην Eurometaux- πρακτικά η ευρωπαϊκή βιομηχανία μετάλλων, ένας σύνδεσμος με μέλη 200 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων κολοσσοί όπως οι Alcoa, Glencore, Hydro και Rio Tinto, που απασχολούν μισό εκατομμύριο εργαζομένους και έχουν ετήσιο τζίρο 120 δισ. ευρώ, λίγο πάνω από το μισό ελληνικό ΑΕΠ.

Στα σκαριά κίνηση-ματ στο λιανεμπόριο

Οι πρώτες συνέργειες "χτίζονται" με Economy. Καλύτερα του αναμενόμενου τα αποτελέσματα 2μηνου για το Carrefour στην Αγορά Μοδιάνο/Θεσσαλονίκη. Μέσα στο 2024 υπολογίζεται πως θα λειτουργήσει η αντίστοιχη αγορά στην Αθήνα. Στην Στοά Αρσακείου το project που υλοποιεί η Legendary Food (των Πήτερ Οικονομίδη, Ευάγγελου Κοντζιά και της εφοπλιστικής οικογένειας Οικονόμου ως βασικός μέτοχος).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ