Η εισηγμένη που συζητά για project 1,5 δισ. ευρώ και ο Λογοθέτης της Libra που πουλάει τo κτίριο του

Η εισηγμένη που συζητά για project 1,5 δισ. ευρώ και ο Λογοθέτης της Libra που πουλάει τo κτίριο του

Kαυτά τα νέα σήμερα από την αγορά του real estate 

Το οικιστικό project εισηγμένης ύψους 1,5 δισ. ευρώ και οι ξένοι επενδυτές που βλέπουν... Ελλάδα

Συζητήσεις για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ ενός επενδυτικού σχήματος και μιας εισηγμένης βρίσκονται σε εξέλιξη με στόχο την ανάπτυξη ενός τεράστιου οικιστικού project στην Κρήτη, όπως λένε οι πληροφορίες που έφτασαν χθες στη στήλη. Μάλιστα η εισηγμένη έχει κάνει προσπάθειες και στο παρελθόν, οι οποίες, αν και έπεσαν οι υπογραφές, δεν τελεσφόρησαν. Σύμφωνα με άνθρωπο που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, η εταιρία έχει λάβει το σύνολο των εγκρίσεων που απαιτούνται για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου project στην περιοχή, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων, την ανέγερση 70 - 80.000 τετραγωνικών μέτρων, που θα περιλαμβάνουν ένα πεντάστερο ξενοδοχείο και αρκετές βίλες, στην λογική του Costa Navarino. Ο σχεδιασμός προβλέπει την δημιουργία μαρίνας, γηπέδου golf και όλα τα άλλα facilities που απαιτεί μία τέτοια μονάδα υψηλών απαιτήσεων. Η επένδυση με βάση τις προβλέψεις θα κινηθεί γύρω στα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο επενδυτικό σχήμα, ήδη έχει βολιδοσκοπήσει και άλλες εκτάσεις, τόσο σε νησιά του Αιγαίου, όσο και στην νότια ηπειρωτική χώρα, οι οποίες θα αξιοποιηθούν αν και εφόσον λάβει και όλες τις σχετικές εγκρίσεις από τα αρμόδια υπουργεία. Ο στόχος δεν είναι άλλος από το να αναπτύξει ανάλογες μονάδες, αφού η ζήτηση από πελάτες υψηλού επιπέδου παραμένει ιδιαίτερα αυξημένη και η χώρα μας αποτελεί ελκυστικό προορισμό. Μάλιστα όπως μου έλεγε ο άνθρωπος που συνομιλεί με το συγκεκριμένο επενδυτικό σχήμα και τους έπεισε να επενδύσουν στην ελληνική αγορά, οι επενδυτές θεωρούν ότι η χώρα μας έχει τεράστιες προοπτικές αφού δείχνει να αφήνει πίσω σοβαρές αγκυλώσεις του παρελθόντος που καθυστερούσαν ή και ακύρωναν τεράστιες επενδύσεις.

Και επειδή βρισκόμαστε στην αγορά του real estate, να σας μεταφέρω και δύο ειδήσεις που έχουν ενδιαφέρον.

Πωλείται το ακίνητο της Libra group του εφοπλιστή Λογοθέτη

Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε μια αγγελία που έπεσε στην αντίληψη μου και βλέποντας την αναγνώρισα το κτίριο και κατ' επέκταση τον ιδιοκτήτη, αφού δεν πρόκειται για κάποιον… κοινό θνητό, αλλά για πολύ γνωστό εφοπλιστή που έχει βρεθεί εδώ και αρκετό καιρό στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για πολλούς λόγους. Πρόκειται για την πώληση του κτιρίου που διατηρεί ο εφοπλιστής Γ. Λογοθέτης της Libra Group επί της Λεωφ. Κωνσταντίνου Καραμανλή, στη Βούλα. Δεν σας κρύβω ότι μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι γνωστό μεσιτικό γραφείο των Αθηνών έχει βάλει τη συγκεκριμένη αγγελία με την φωτογραφία του κτιρίου να φιγουράρει φαρδιά πλατιά όπως βλέπετε παρακάτω. Το τίμημα; 11 εκατομμύρια ευρώ.

Επειδή, εσείς οι αναγνώστες μας, είστε… φορτωμένοι και μπορεί να σας ενδιαφέρει, τα χαρακτηριστικά του ακινήτου όπως τα περιγράφει η αγγελία είναι τα εξής: Πολυτελές κτίριο γραφείων συνολικής επιφανείας 3.074μ2 με ωφέλιμους χώρους 1.250μ2 και υπόγεια parking 1.824μ2. Το ακίνητο έχει κατασκευαστεί με προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια και περιλαμβάνει μια εντυπωσιακή reception, δωμάτια διαφόρων χρήσεων, γραφεία, αίθουσες συσκέψεων, μπάνια και κουζίνες σε κάθε όροφο καθώς και 31 υπόγειες θέσεις parking επισκέψιμες με ράμπα. Το οικόπεδο είναι 1.450μ2 και συμπεριλαμβάνει δύο διακοσμητικές πισίνες και ένα κυκλικό συντριβάνι. Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του κτιρίου περιλαμβάνονται σύστημα ψύξης – θέρμανσης με γεωθερμική αντλία, σύστημα συναγερμού, πυρανίχνευση, δομημένη καλωδίωση, server room, δεξαμενή νερού και αντλιοστάσιο πυρόσβεσης. Το ακίνητο αυτό είναι ένα σπάνιο κόσμημα και είναι διαθέσιμο για άμεση χρήση.

....και το ακίνητο που πουλάει γνωστή κοσμική κυρία

Εκ νέου προσπάθεια πώλησης ενός ακινήτου στο καβούρι, από γνωστή κοσμική κυρία των Αθηνών, η οποία, όπως υποστήριξε, σε γνωστό της, είναι η καλύτερη εποχή για να πιάσει την τιμή που ζητά και η οποία κινείται πέριξ των 150 εκατομμυρίων ευρώ. Το συγκεκριμένο ακίνητο που ξεπερνά τα 2000 τ.μ., είναι δομημένο σε οικόπεδο 5 στρεμμάτων και έχει εξαιρετική θέα θάλασσα.

Αυτά από την αγορά του real estate για σήμερα θα επανέλθω....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ