Στο Λονδίνο αναζητά εγγυητικές επιστολές η Intrakat. Ο προβληματισμός του Εξάρχου

Στο Λονδίνο αναζητά εγγυητικές επιστολές η Intrakat. Ο προβληματισμός του Εξάρχου
ο διευθύνων σύμβουλος της Intrakat Αλ. Εξάρχου

Με την Liberty Specialty Markets γίνεται το ραντεβού

Στο Λονδίνο προς αναζήτηση εγγυητικών επιστολών μαθαίνω ότι βρίσκονται αυτή την ώρα εκπρόσωποι της Intrakat και συγκεκριμένα ο οικονομικός διευθυντής της εταιρίας Κώστας Αδαμόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής του τομέα ενέργειας της εταιρίας Λουκάς Λαζαράκης. Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε στη στήλη άνθρωπος από το Ηνωμένο Βασίλειο, τα στελέχη της Intrakat πραγματοποιούν ραντεβού με αντίστοιχα στελέχη της Liberty Specialty Markets προκειμένου να εξασφαλίσουν εγγυήσεις που θα τους επιτρέψουν να εκτελέσουν απρόσκοπτα τα μεγάλα έργα που έχουν αναλάβει, μετά και την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ που δημιουργείται ένα ανεκτέλεστο πάνω από 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το πρόβλημα της εξασφάλισης εγγυητικών επιστολών από τις ελληνικές τράπεζες είχε αναλύσει διεξοδικά ο CEO της Intrakat Αλέξανδρος Εξάρχου σε πρόσφατο συνέδριο στη συμπρωτεύουσα. Είχε τονίσει χαρακτηριστικά:

«Ένα δεύτερο θέμα, που επηρεάζει την επιτυχία των έργων και θέτει σε κίνδυνο την απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, είναι το ζήτημα των εγγυητικών επιστολών. Λόγω του τεράστιου ανεκτέλεστου, οι ελληνικές τράπεζες έχουν φτάσει στα όρια τους ως προς την έκδοση εγγυητικών επιστολών, εξ αιτίας και του αυστηρού νομοθετικού πλαισίου που διέπει την λειτουργία τους». Αυτό είχε επισημάνει μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της Intrakat Αλ. Εξάρχου

Ο κ. Εξάρχου μάλιστα πρότεινε μεταξύ άλλων να επιτραπεί με νομοθετική ρύθμιση η έκδοση εγγυητικών επιστολών για το σύνολο των έργων και από ασφαλιστικές εταιρίες – όπως συμβαίνει και στο εξωτερικό – ώστε να καλυφθεί το κενό που υπάρχει την αγορά. Προφανώς γι αυτό επιλέχθηκε η Liberty Specialty Markets, αφού είναι μια ασφαλιστική εταιρία όπως μπορεί να δει κανείς αναλυτικά στο site της, η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς της ασφάλισης των κατασκευών, μεγάλων έργων και της ενέργειας.

Στο ραντεβού, που ίσως να βρίσκεται σε εξέλιξη θα διαπιστώσουν τα στελέχη της Intrakat αν και κατά πόσον η ελληνική επιχείρηση πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις για να ...καλυφθεί από την Liberty.

N.Σ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ