Η στρατηγική της Unicredit για Alpha, η επιτάχυνση της Orilina και η μεγάλη μέρα για την Ιντραλότ

Η στρατηγική της Unicredit για Alpha, η επιτάχυνση της Orilina και η μεγάλη μέρα για την Ιντραλότ
Β. ΨΑΛΤΗΣ CEO ALPHA

Επιχειρηματικές εξελίξεις που ενδιαφέρουν

Alpha Bank: Η στρατηγική της Unicredit, το fair value και τα αποτελέσματα 3μηνου

Εως τα 1,473 ευρώ η μετοχή της Alpha Bank στη συνεδρίαση της Παρασκευής, με άνοδο 3,10% μετά από μία καλή εβδομάδα με αποτέλεσμα την ενίσχυση και της αποτίμησης, πλέον στα 3,397 δισ. Στην 10η θέση και κοντά την Jumbo που αποτιμάται στα 3,526 δισ. και Πειραιώς στα 3,633 δισ. Χρηματιστές αποδίδουν την άνοδο της μετοχής, αφ΄ ενός στο θετικό κλίμα που επικράτησε στις διεθνείς αγορές- απόρροια και των αποφάσεων της Fed- αφ' ετέρου στην διπλή προεξόφληση των επενδυτών τόσο για τα οικονομικά αποτελέσματα τρίτου 3μηνου/9μηνου όσο για το ενδεχόμενο ο Ιταλικός όμιλος να βελτιώσει κατά τι την αρχική προσφορά. Τα μεγέθη της Alpha Bank ισχυρά, με την διοίκηση να προχωρά σε συντηρητική αναθεώρηση για τα καθαρά κέρδη από τόκους, κερδοφορία και απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων.

Στα 1,8 δισ. (από 1,7 δισ.) ο νέος-αναθεωρημένος- στόχος για τα καθαρά έσοδα από τόκους. Η έκπληξη ήρθε από τις καλύτερες οργανικές επιδόσεις, τη συγκράτηση των λειτουργικών δαπανών και τις χαμηλότερες προβλέψεις. Οσον αφορά στην συμφωνία με την Unitcredit η αγορά θεωρεί πως ο όμιλος θα υπέβαλε την πρώτη προσφορά σε τιμή τέτοια που σε δεύτερο χρόνο θα είχε το περιθώριο να βελτιώσει, ακριβώς αυτό το premium αναζητήσαν οι traders. Προφανώς οι Ιταλοί δεν είχαν λόγο να δώσουν τα ρέστα τους από την πρώτη φάση εκδήλωσης του ενδιαφέροντος τους, γνωρίζοντας πολύ καλά ποια είναι η σχετική διαδικασία που υποχρεούται να ακολουθήσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Αλλωστε ακολουθεί η υποβολή "εύλογης τιμολόγησης" από την Lazard και- κατά πάσα βεβαιότητα- από την Rothchild, πρακτικά διαμορφώνοντας ένα εύρος τιμών. Παράλληλα, βάσει της διαδικασίας όποιος θέλει- και πέραν της Unicredit- να υποβάλει καλύτερη τιμή-προσφορά έχει την δυνατότητα.

H Trade Estates ανοίγει τον δρόμο για την Orilina ΑΕΕΑΠ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εγγραφών για την Trade Estates, θετικό το αποτέλεσμα σε μία περίοδο που για τον κλάδο η διεθνής τάση δεν είναι και η καλύτερη. Το σημαντικό, πέραν των κεφαλαίων που αντλήθηκαν, της συνδρομής 2 ηχηρών ονομάτων (Μαριάννας Λάτση, Ευτύχη Βασιλάκη), της εισαγωγής μίας εταιρείας του κλάδου στο ΧΑ, η επίτευξη της διασποράς 26,5%- το μεγαλύτερο από κάθε εισηγμένη ΑΕΕΑΠ- συν την προσωπική δέσμευση του Βασίλη Φουρλή πως στην 2ετία θα ακολουθήσουν και placements. Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Fourlis Συμμετοχών η συμμετοχή των βασικών μετόχων θα μειωθεί στο 50% του μ.κ. Επίσης δεσμεύθηκε για 2πλή διανομή κερδών στους μετόχους/επενδυτές: προσωρινό/προμέρισμα και κανονικό. Ακριβώς αυτό το θετικό δεδομένο για την Trade Estates θέλουν να αξιοποιήσουν οι βασικοί μέτοχοι της Orilina που επισπεύδουν την διαδικασία εισαγωγής στο ΧΑ.

Intralot: Αύριο είναι η...μέρα

Μεγάλη μέρα για την Intralot η αυριανή, διοίκηση και επενδυτές, καθώς θα "χτυπήσει το καμπανάκι" για την εισαγωγή και διαπραγμάτευση των νέων μετοχών που προέκυψαν από την απόλυτα επιτυχή αμκ των 135 εκατ. Ηδη η διοίκηση έχει υποβάλει (από την Τετάρτη) σχετικό αίτημα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που πιστοποιεί το "γύρισμα" των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας σε θετικά. Ποιο είναι το σημαντικό; το ότι η αλλαγή στην Καθαρή Θέση προέρχεται μέσω αμκ ενεργοποιεί αυτόματα την άρση της "επιτήρησης" συνακόλουθα της επανόδου στην Κύρια Αγορά/κανονικό καθεστώς (συνεχούς) διαπραγμάτευσης. Την ολική επαναφορά της εταιρείας του Σωκράτη Κόκκαλη υποστήριξαν-έμπρακτα μέσω συμμετοχής τους στην αμκ- ονόματα των Ευτύχη Βασιλάκη, Βασίλη και Νέλλης Κάτσου (μέσω του family office VNK Capital), Πάνου Γερμανού (μέσω εταιρείας συμφερόντων του), Γιώργου Μουνδρέα. Στα 0,73 ευρώ η μετοχή (3/11) με απώλειες 3,95% στην εβδομάδα αλλά άνοδο 15,87% στο μήνα και 28,07% για το 2023. Στα 440,9 δισ. η αποτίμηση.

=====================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλόλητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ