Τα κοκόρια του... Σωκράτη, η τροχοδρόμηση της Aegean και o ούριος άνεμος για την ΤΕΡΝΑ

Τα κοκόρια του... Σωκράτη, η τροχοδρόμηση της Aegean και o ούριος άνεμος για την ΤΕΡΝΑ

Η απόλυτη επιστροφή του επιχειρηματία Σ. Κόκκαλη

Σε 4 ταμπλό παίζει ο Σωκράτης (ένας είναι)

"Γεννούν και τα κοκόρια του..." έλεγαν οι παλαιότεροι θέλοντας να υποδηλώσουν πως για κάποιον όλα του πηγαίνουν καλά. Κάπως έτσι θα μπορούσε να ειπωθεί για τα συμφέροντα του Σωκράτη Κόκκαλη, καθώς ενισχύονται όλες του οι συμμετοχές. Συγκεκριμένα σε Intracom Holdings, Intralot, Intrakat και Κέκρωψ, όπου συμμετέχει με μεγαλύτερο ή μικρότερο ποσοστό. Στην Intracom Holdings ελέγχει το 26,910% (άμεσα το 3,588% και το 23,322% έμμεσα/μέσω της ClearDrop Investments και της Κ-General Investments) με τη μετοχή να έχει ενισχυθεί 10,23% (σε μηνιαίο). Στην Intralot ελέγχει το 32,424% (μέσω της Alphachoise Services Ltd) με τη μετοχή να έχει "τρέξει" με 11,63% στο ίδιο διάστημα. Στην Intrakat η πλευρά Κόκκαλη έχει κρατήσει ένα μικρό ποσοτό (λίγο πάνω από το 5%) με το "χαρτί" στο συν 8,33%, ενώ με 34,32% συμμετέχει στο μ.κ της Κέκρωψ (μέσω της Intradevelopment Α.Ε). Για τον τίτλο της Κέκρωψ η απόδοση είναι 15,25% πάντα σε διάστημα μηνός.

Ιπτανται οι αεροπορικές, τροχοδρομεί η Aegean

Επανέρχονται σε προ πανδημίας Covid-19 οι αεροπορικές με τα οικονομικά αποτελέσματα τρίτου 3μηνου που ανακοινώνονται αυτό το διάστημα να δικαιολογούν την ανάλογη πτήση τους στο χρηματιστηριακό ταμπλό. Κέρδη-ρεκόρ 1,34δισ. κατέγραψε το τρίτο 3μηνο η Air France/KLM- σύμφωνα με το Bloomberg- με τα λειτουργικά κέρδη να αυξάνονται 31%, πάνω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη και για την Lufthansa με τα καθαρά κέρδη στα 1,2 δισ. Αποτέλεσμα που έφερε το 6,5% για τη μετοχή στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Ανοδική η φορά για τον πιο αντιπροσωπευτικό δείκτη του κλάδου Stoxx Europe Total Market Airlines προς τις 200 μονάδες, αποτυπώνοντας την γενικότερη τάση μετοχών ευρωπαϊκών εταιρειών.

Ανάλογη τάση και για τη μετοχή της Aegean, που μετά από ισχυρή διόρθωση (από τα 13,80 στις 24/8 στα 9,43 αρχές Οκτωβρίου) έχει αρχίσει και τροχοδρομεί για υψηλότερα. Εως τα 10,92 ευρώ στη χθεσινή συνεδρίαση- με αυξημένες συναλλαγές- και έως 5,25% . Αρχές Οκτωβρίου η διοίκηση της εταιρείας (Δημήτρης Γερογιάννης) παρουσίασε το διευρυμένο χειμερινό πρόγραμμα, και τα 11,9 εκατ. επιβάτες στο 9μηνο- παρουσιάζοντας κέρδη στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου για πρώτη φορά στην ιστορία της. Αναλυτές θεωρούν ως βέβαιο ότι στα μεγέθη τέταρτου 3μηνου οι απώλειες λόγω του "κλεισίματος" της αγοράς της Μέσης Ανατολής (από τα ισχυρότερα trend της Aegean η γραμμή από/προς Τελ-Αβίβ) θα υπερκαλυφθούν από την θεαματική άνοδο που παρουσίασε η τουριστική κίνηση τον Οκτώβριο συνδυαστικά με τις προ-κρατήσεις για Νοέμβριο-Δεκέμβριο.

Με σύμμαχο τον Αίολο

Ούριος άνεμος για τα αποτελέσματα της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο. Στην παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων 9μηνου ιδιαίτερη μνεία έγινε για τους ανέμους που συνέβαλαν στην "φόρτιση" των μεγεθών 3μηνου. Παράλληλα και η ένταξη του μεγάλου project του Καφηρέα, μετά τη έναρξη λειτουργίας των αιολικών πράκων. Στο 35% η εισφορά (στην εγκατεστημένη ισχύ) ανάλογη και στα κέρδη.

=====================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ