Σπάνε τα 100 εκατ. ευρώ τα κέρδη Optima, ο... μπερδεμένος Αδωνις και οι καναδοί πάνε Κόρινθο

Σπάνε τα 100 εκατ. ευρώ τα κέρδη Optima, ο... μπερδεμένος Αδωνις και οι καναδοί πάνε Κόρινθο

Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη

Θα σπάσουν το φράγμα των 100 εκατ. ευρώ τα κέρδη της Optima

Κερδοφορία που θα είναι υψηλότερη των προβλέψεων αναμένεται να πετύχει η Optima bank , σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, καθώς αναμένεται να κινηθεί ίσως και να ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ για το 2023, από τα 92 εκατ. ευρώ που προέβλεπε το ενημερωτικό για την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο. Την ίδια στιγμή, όπως μαθαίνω, τελειώνουν οι προς πώληση μετοχές της τράπεζας από τους «παλαιούς» μετόχους που είχαν τοποθετηθεί προ της εισαγωγής στο ΧΑ και εκ των πραγμάτων έχουν καταγράψει ήδη σημαντικά κέρδη μετά την εισαγωγή των μετοχών της τράπεζας στο χρηματιστήριο.

Όπως μπορεί να διακρίνει εύκολα κανείς στο ταμπλό η μετοχή της τράπεζας έχει δείξει μια συμπεριφορά ιδιαίτερα αμυντική, κινούμενη μεταξύ 7 και 7,1 ευρώ, σαν να περιμένει το εναρκτήριο λάκτισμα για να κινηθεί. Όπως μαθαίνω τις μετοχές των «παλαιών» μετόχων τις αγοράζουν μεθοδικά κάποιοι ξένοι, παλιοί γνώριμοι της ελληνικής χρηματιστηριακής πιάτσας. Πέραν αυτού όμως η Optima συνεχίζει μεθοδικά την ανάπτυξη του δικτύου της και σε λίγες εβδομάδες θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου καταστήματος της στην Πάτρα. Θα ακολουθήσουν τα Χανιά και τα Ιωάννινα.

Ο Καναδοί στην Κόρινθο

Επισκέψεις έμαθα ότι είχε πριν λίγες μέρες μια πολύ γνωστή βιομηχανική οικογένεια στην Κόρινθο, από Καναδούς επενδυτές. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την πρόθεση των Καναδών να προωθήσουν και να διαθέσουν τα προϊόντα της ελληνικής εταιρίας στην μεγάλη αγορά του Καναδά. Οι πληροφορίες της στήλης αναφέρουν ότι οι ξένοι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής παραδοσιακής βιομηχανίας και διεκδικούν, πέραν από την αντιπροσώπευση των προϊόντων, την εξαγορά ποσοστού. Την απάντηση δεν μπορώ να σας τη μεταφέρω, καθώς η ελληνική πλευρά ζήτησε χρόνο να την επεξεργαστεί.

Μας μπέρδεψε πάλι ο Αδωνις

«Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι σε δύο χρόνια ο μέσος μισθός θα φτάσει τα 1.500 ευρώ και η βεβαιότητά μου εδράζεται στην προσέλκυση επενδύσεων…” είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο Αδωνις Γεωργιάδης στις αρχές του μήνα σε συνέντευξη του. Δεν πέρασε ένας μήνας και ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, μόλις χθες από το βήμα του 6ου Athens Investment Forum 2023, εξέφρασε την αισιοδοξία του για αύξηση του μέσου μισθού στα 1.500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας. Τελικά πρέπει να αποφασίσει ο υπουργός για το πότε θα δοθούν οι αυξήσεις. Εως το 2025. όπως είχε δηλώσει στο Πρώτο Θέμα ή στο τέλος της τετραετίας που μας είπε χθες; Μπερδευτήκαμε…

=====================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ