ΟΤΕ: Το γεύμα εργασίας, το γράμμα -Τ- στην πρόσοψη του Μεγάρου και η απορρόφηση της COSMOTE

ΟΤΕ: Το γεύμα εργασίας, το γράμμα -Τ- στην πρόσοψη του Μεγάρου και η απορρόφηση της COSMOTE

Είναι προφανές ότι ο CEO θα κληθεί να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα

Με αφορμή την χθεσινή απόφαση που έλαβε το ΔΣ του ΟΤΕ για την πλήρη απορρόφηση της Cosmote, η ολοκλήρωση της οποίας θα επέλθει τον Ιανουάριο του 2024, ήρθε στο μυαλό μου ότι την ερχόμενη Δευτέρα 16 του μήνα η διοίκηση του ΟΤΕ έχει προσκαλέσει τους δημοσιογράφους στο μέγαρο του Οργανισμού για να τους ξεναγήσει στο νέο διοικητικό μέγαρο. Όμως το ενδιαφέρον της ημέρας δεν είναι η ξενάγηση, αλλά το γεύμα εργασίας με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ Μιχάλη Τσαμάζ, που θα ακολουθήσει αμέσως μετά.

Είναι προφανές ότι ο CEO θα κληθεί να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα που θα τεθούν γύρω από το κατά πόσον υπάρχει φωτιά στον… καπνό των δημοσιευμάτων (σ.σ. τα οποία έχουν διαψευστεί) που θέλουν τους Γερμανούς της Deutsche Telekom να πουλάνε τη συμμετοχή τους στον Οργανισμό, αλλά και για τον διάδοχό του μετά την λήξη της θητείας του τον Ιούνιο του 2024.

Αφορμή βέβαια για όλες αυτές τις φήμες περί πώλησης ή σε άλλες περιπτώσεις δημόσιας πρότασης από τους Γερμανούς, αποτέλεσε η στασιμότητα της μετοχής πέριξ των 13 ευρώ, που ευνοεί μία τέτοια εξέλιξη όπως λένε στην αγορά. Με τη μετοχή να κινείται κοντά στα χαμηλά έτους, παρά το γεγονός ότι οι αποδόσεις των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης του ΧΑ έχουν απογειωθεί το τελευταίο διάστημα και παρά το γεγονός ότι η αποτίμηση παραμένει υποτονική με έκπτωση 10-15% έναντι του κλάδου της Ε.Ε..

Η κεφαλαιοποίηση του Οργανισμού κινείται πέριξ των 5,5 δισ. ευρώ και θεωρείται σχετικά χαμηλή για τα μεγέθη του, αφού στο πρώτο εξάμηνο για το 2023 ο όμιλος εμφάνισε αυξημένα κέρδη ανά μετοχή +8,4% στα 0,5786 ευρώ από τα 0,5337 ευρώ που είχε στο αντίστοιχο εξάμηνο του 2022,ενώ εντυπωσιακή ήταν και η μείωση κατά -27,3% του καθαρού δανεισμού στα 390,6 εκατ. ευρώ, από τα 537,4 εκατ. ευρώ πέρσι.

Οπως και να έχει, θα πρέπει να σημειωθεί ότι επί των ημερών του Μ. Τσαμάζ, ο ΟΤΕ αποτέλεσε παράδειγμα επιχείρησης που κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης επέλεξε στρατηγικά να επενδύσει στην ανάπτυξη., πετυχαίνοντας να μετατρέψει τον ΟΤΕ σε μια σύγχρονη, αποδοτική και ανταγωνιστική εταιρεία τεχνολογίας, εκσυγχρονίζοντας συστήματα, διαδικασίες και εσωτερικές δομές, αλλάζοντας την κουλτούρα και βάζοντας τον πελάτη στο επίκεντρο. Ουσιαστικά ανέπτυξε μία στρατηγική η οποία διασφάλισε τη βιωσιμότητα της εταιρείας, υλοποιώντας σειρά ενεργειών μείωσης και ανανέωσης των δανειακών υποχρεώσεων και πολλά άλλα.

Υ.Γ. Πάντως το Γράμμα -Τ- στην πρόσοψη του Μεγάρου, σήμα κατατεθέν της Deutsche Telekom, είναι αρχικό και του Προέδρου -Τ-σαμάζ. Πρόεδρε μετά από 23 ολόκληρα χρόνια στον Ομιλο, θα αφήσεις το στίγμα σου, δεν έχεις παράπονο.

=====================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ