"Ντου" της οικονομικής αστυνομίας των Σκοπίων σε εταιρία του United Group, μητρικής της NOVA

Εγινε φορολογικός έλεγχος από τις αρχές μόνο στην TotalTV και όχι στους μετόχους της, απαντά η εταιρία.

"Ντου" της οικονομικής αστυνομίας των Σκοπίων σε εταιρία του United Group, μητρικής της NOVA

 Ο Informer αναμετέδωσε ψέματα σχετικά με τους στόχους της έρευνας

Φωτιά στην γνωστή ελληνική τηλεοπτική πλατφόρμα Nova βάζει αποκλειστικό δημοσίευμα της Σερβικής εφημερίδας Informer, καθώς, επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές της, σημειώνει ότι ο Dragan Šolak και η BC Partners του Νίκου Σταθόπουλου, ερευνώνται για τυχόν οικονομικές ατασθαλίες. Όπως σημειώνει η εφημερίδα, οι αρμόδιες οικονομικές αρχές των Σκοπίων εισέβαλαν την περασμένη Τετάρτη στις εγκαταστάσεις της Total TV Makedonija, μέτοχοι της οποίας είναι οι δύο προαναφερθέντες, με στόχο να πραγματοποιήσουν ελέγχους για τη δράση τους.

Η United Group και ο Dragan Šolak(ΦΩΤΟ) είναι ύποπτοι στη Βόρεια Μακεδονία και υπάρχουν ενδείξεις ότι συμμετείχαν στις ίδιες δραστηριότητες και σε άλλες χώρες όπου δραστηριοποιούνται, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, υποστηρίζει η εφημερίδα επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές της στα Σκόπια.

Επίσημος λόγος είναι «βέβαιη οικονομική δικαιοπραγία» και οι πηγές διευκρινίζουν ότι την έρευνα διενεργούν πενήντα οικονομικοί επιθεωρητές, οι οποίοι ασχολούνται με ενδεχόμενη πολυετή υπεξαίρεση και τεράστια χρηματικά ποσά, επισημαίνουν από τα Σκόπια.

Η έρευνα εξετάζει τυχόν ποινική ευθύνη τόσο του Dragan Šolak όσο και της BC Partners του Νίκου Σταθόπουλου (ΦΩΤΟ), οι οποίοι κατέχουν από κοινού την Total TV Macedonia και ολόκληρο το United Group, μητρική της Ελληνικής Nova.

Μάλιστα η εφημερίδα πάει και ένα βήμα παρακάτω σημειώνοντας ότι σημαντικοί επιχειρηματικοί συνεργάτες του Ντράγκαν Σόλακ και της United Group στη Βουλγαρία είναι άτομα που είναι ύποπτα για οργανωμένο έγκλημα και διαφθορά. Ξεχωρίζει ανάμεσά τους ο Delian Peevski, που βρίσκεται υπό κυρώσεις από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Για να δούμε αν και εφόσον επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ και αν θα έχει συνέχεια η έρευνα και στη χώρα μας.

Η απάντηση της εταιρίας

Στις 4 Οκτωβρίου 2023 οι φορολογικές αρχές της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας πραγματοποίησαν φορολογικό έλεγχο στις εγκαταστάσεις της TotalTV και των εμπορικών αντιπροσώπων της. Η TotalTV είναι πάροχος δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης που ανήκει στην UnitedGroup. Η TotalTV και οι αντιπρόσωποί της συνεργάστηκαν πλήρως με τις αρχές και παρείχαν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Η United Group συμμορφώνεται με τη φορολογική νομοθεσία σε όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Μακεδονίας. Η εταιρεία είναι βέβαιη ότι οι εν εξελίξει φορολογικοί έλεγχοι θα αποδείξουν την πλήρη συμμόρφωση της Total TV με όλες τις φορολογικές και λοιπές υποχρεώσεις της. Κατά τις τελευταίες δύο ημέρες, σερβικά φιλοκυβερνητικά ταμπλόιντ διέδωσαν κακόβουλες και αβάσιμες φήμες σε σχέση με τον εν λόγω φορολογικό έλεγχο.

Η UnitedGroup λειτουργεί τα μόνα ανεξάρτητα τηλεοπτικά κανάλια στη Σερβία και ως αποτέλεσμα, δέχεται τακτικές επιθέσεις και δυσφήμιση από φιλοκυβερνητικά σκανδαλοθηρικά μέσα ενημέρωσης. Ένα εξ αυτών των μέσων, το οποίο ήταν η μοναδική πηγή για αναφορές σε ΜΜΕ εκτός Σερβίας, είναι το Informer. Αυτό το μέσο ενημέρωσης είναι γνωστό ότι προωθεί φιλοκυβερνητικές αφηγήσεις και έχει επικριθεί ευρέως για παραβίαση του Δημοσιογραφικού Κώδικα Δεοντολογίας στη Σερβία, επίθεση σε πολιτικούς αντιπάλους και διάδοση φιλορωσικής παραπληροφόρησης.

Ο Informer και άλλα σερβικά σκανδαλοθηρικά μέσα αναμετέδωσαν ψέματα σχετικά με τους στόχους της έρευνας υπονοώντας ότι αφορούσε τόσο τη UnitedGroup καθώς και τους μετόχους της. Ο έλεγχος αφορά μόνο την TotalTV. Επιπλέον, τα μέσα αυτά παραβίασαν κατάφωρα το τεκμήριο της αθωότητας και ισχυρίστηκαν ότι η TotalTV ήταν ένοχη φοροδιαφυγής.

Είναι ατυχές ότι ορισμένα μέσα ενημέρωσης εκτός Σερβίας αναπαρήγαγαν αυτούς τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς χωρίς να ελέγξουν τα πραγματικά γεγονότα ή να πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε έρευνα. Η UnitedGroup θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για να υπερασπιστεί τη φήμη της και να αποκαταστήσει την αλήθεια.

=====================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ