Σε ποιον ανήκει το σκάφος που...κάηκε στα Κουφονήσια και οι σχέσεις του με την δικαιοσύνη των ΗΠΑ

Σε ποιον ανήκει το σκάφος που...κάηκε στα Κουφονήσια και οι σχέσεις του με την δικαιοσύνη των ΗΠΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες του fpress.gr, η θαλαμηγός ανήκει στον αμφιλεγόμενο Τούρκο επιχειρηματία

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει μέχρι ώρας την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ στο σκάφος «Navis One», έξω από το λιμάνι του Κουφονησίου, στο οποίο επέβαιναν 22 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του fpress.gr, η θαλαμηγός ανήκει στον αμφιλεγόμενο Τούρκο επιχειρηματία Sezgin Baran Korkmaz, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν έχει κατηγορηθεί από τις ΗΠΑ για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω πολυτελούς ξενοδοχείου ιδιοκτησίας του στην Αλικαρνασσό, όπου διέμεναν δωρεάν ανώτατοι δικαστικοί, αστυνομικοί και πολιτικοί. Μάλιστα ο kormaz είχε συλληφθεί στη Βιέννη, μετά το αίτημα των Αμερικανών, ενώ το CNN Turk ανέφερε τότε ότι ο μεγαλοεπιχειρηματίας «Είναι υπό κράτηση στο πλαίσιο της έρευνας για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες της εταιρείας του και για απάτη».

Μάλιστα το ίδιο πρόσωπο, ο Σεζγκίν Μπαράν Κορκάζ κατηγορούνταν και στην Τουρκία για διαφθορά, αφού το όνομα του είχε αναφέρει ο Μαφιόζος Σεντατ Πεκέρ (Sedat Peker) προσάπτοντας του σχέσης με τον υπ. Εσωτερικών της Τουρκίας Σοιλού και την κυβέρνηση Ερντογάν. Ομως όπως έγραφαν τα τουρκικά μέσα, όταν ξεκίνησε η έρευνα των τουρκικών αρχών για τις οικονομικές του δραστηριότητες, επιβλήθηκε στον Κορκάζ η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Όμως ο Κορκάζ βρήκε τον τρόπο να ταξιδέψει έξω από τη χώρα από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης στις 5 Δεκεμβρίου του 2020 και να μην επιστρέψει ποτέ. Αμέσως κατέστη φυγάς και ξεκίνησε η αναζήτηση του στο εξωτερικό.

Στην θαλαμηγό επέβαιναν 22 άτομα, εκ των οποίων 12 μέλη του πληρώματος και 10 Αμερικανοί τουρίστες. Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, όλοι οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν με ιδιωτικό σκάφος και το tender της θαλαμηγού στο λιμάνι του νησιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ