Ο Παναθηναϊκός, οι Coldplay και η καθυστέρηση του deal των Trade Estates - REDS για το Smart Park

Ο Παναθηναϊκός, οι Coldplay και η καθυστέρηση του deal των Trade Estates - REDS για το Smart Park

Οσο δεν υπάρχει deal τόσο πιθανότερο είναι να μετατεθεί το ΙΡΟ της Trade Estates


Τι θα γίνει με ΤΧΣ, ΙΡΟs...

Διιστάμενες οι εκτιμήσεις για το πότε και πως θα προχωρήσει η αποεπένδυση του ΤΧΣ από τις τράπεζες, τι θα γίνει με τις εγγραφές για εισαγωγή μετοχών εταιρειών στο Χρηματιστήριο και κυρίως με την προσοχή στραμμένη στον χώρο των ΑΕΕΑΠ. Η νέα παράταση- στην παράταση- για την δυνατότητα εισαγωγής της Noval Property στο ΧΑ για έως τον Οκτώβριο του 2024 φαίνεται πως μάλλον "παγώνει" τα σχέδια της Orilina Properties. Δεν δείχνει να έχει αλλάξει ο σχεδιασμός για την Trade Estates- στο μ.κ της οποίας πήρε θέση το LatsCo (για το 4,2% του μ.κ έναντι 8 εκατ.) παρότι έχει καθυστερήσει η συμφωνία για την εξαγορά του Smart Park- ιδιοκτησίας REDS-του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Η Trade Estates συμφερόντων ομίλου Fourlis- επενδύει στην περιοχή, σε συνεργασία με την ΤΕΝ Brinke. Περιοχή όπου η Lamda (Lamda Malls) έχει εξαγοράσει το Designers Outlet (ex McArthurGlenn) σε όμορη έκταση/εγκαταστάσεις. Η συμφωνία Trade Estates-REDS- για το Smart Park- μπορεί να θεωρείται "κλεισμένη" πλην όμως ουδεμία από τις δύο πλευρές δεν επιβεβαιώνει (ή διαψεύδει) την υπογραφή/ολοκλήρωσή της. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; πως όσο δεν υπάρχει deal τόσο πιθανότερο είναι να μετατεθεί το ΙΡΟ της Trade Estates, αντί του τέλους Οκτωβρίου-αρχές Νοεμβρίου. Μάλιστα η πλευρά της Fourlis έχει προγραμματίσει παρουσιάσεις της ΑΕΕΑΠ και θα ήταν παράδοξο να γίνουν χωρίς να έχει ενσωματωθεί το Smart Park στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της εταιρείας, δεδομένης και της σημαντικής καθαρής θέσης με την οποία τιμολογείται.

Ο Παναθηναϊκός, οι Coldplay και οι αστρονομικές τιμές στα εισιτήρια της συναυλίας

Καλά με τον Παναθηναϊκό κάποια λύση θα βρεθεί όσον αφορά στους διεθνείς αγώνες που θα έδινε το τριφύλλι στο ΟΑΚΑ. Αν και άλλο οι 60.000 με Μπράγκα και Βιγιαρεάλ και άλλο οι 16.000 στο "κλουβί" της Λεωφόρου, ωστόσο κάτι θα γίνει. Τουλάχιστον αυτό διαρρέουν οι άνθρωποι του τριφυλλιού όταν τους ρωτάμε τι θα γίνει με τα εισιτήρια των επόμενων αγώνων στο πλαίσιο του Europa League. Εκεί που δεν υπάρχει απάντηση- μέχρι και χθες που ρωτήσαμε- είναι τι μέλλει γενέσθαι με την συναυλία των Coldplay. Γνωστό στους fans του δημοφιλούς συγκροτήματος το 2ήμερο (8 και 9 Ιουλίου 2024) το περιμένουν πως και πως, μάλιστα οι πιο ultras "εξαφάνισαν" 12.000 εισιτήρια το πρώτο 24ωρο προπώλησης (της συναυλίας που προγραμματιζόταν για το ΟΑΚΑ).

Τεράστια η ζήτηση, τετραψήφιες τιμές στις πλατφόρμες μεταπώλησης (ακόμη και 4 φορές πάνω των 995 ευρώ) με την διοργανώτρια εταιρεία (High Priority) να έχει προκαταβάλει ένα σημαντικό ποσό. Από την εταιρεία σημειώνουν (off the record) πως ενημέρωση από τον φορέα λειτουργίας του ΟΑΚΑ δεν έχουν, από την Γραμματεία δηλώνουν αναρμόδιοι για το αν υπάρχει θέμα μεταφοράς της συναυλίας σε άλλο χώρο (Παναθηναϊκό Στάδιο;) μια που ενδεχόμενη ακύρωσή της θα είχε πολλαπλές συνέπειες, και όχι μόνο οικονομικές για την διοργανώτρια εταιρεία.

Η Ευρώπη που...πυροβολεί τα πόδια της και η παρέμβαση Μυτιληναίου στο CNBC.

Λάβρος, για ακόμη μία φορά, κατά των Βρυξελλών που "δεν κάνουν τίποτε..." εμφανίστηκε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος σε συνέντευξη του στο CNBC (στους Steve Sedwick και Karen Tso).Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Mytilineos, η δυστοκία στην λήψη αποφάσεων, η απόρριψη του σχεδίου Green Pool και η δυσαρμονία μεταξύ των μελών της Ε.Ε οδηγούν σε αποβιομηχάνιση την Ευρώπη, όπου η μείωση της παραγωγής είναι δραματική.

"Αυτή την στιγμή υπάρχει παραγωγή που προέρχεται από την Κίνα, την Ινδία, τη Ρωσία και αλλού αντικαθιστώντας την ευρωπαϊκή που συρρικνώνεται. Από 5 εκατ. τόνους έχει μειωθεί στο μισό και συνεχίζει να μειώνεται..." συνέχισε ο πρόεδρος της Eurometaux. Μάλιστα η τάση επιβαρύνθηκε μετά και την απορριπτική απόφαση των Βρυξελλών, την Παρασκευή, για το Green Pool δλδ την συνδυαστική απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα και υποστήριξης για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες της γηραιάς ηπείρου.

Ενα χρόνο συνδιαλέγονταν στις Βρυξέλλες, περίοδο που η κυβέρνηση Biden ανέπτυξε τον περίφημο Inflation Reduction Act (αντιπληθωριστικό πλαίσιο δράσεων) πλήττοντας ευθέως την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. Συν την διολίσθηση της σχέσης ευρώ/δολάριο με ότι αυτό σημαίνει για χώρες εισαγωγείς ενέργειας σε δολάριο. Ο επιχειρηματίας/βασικός μέτοχος της Mytilineos είπε πως, η Ευρώπη καθυστερεί χαρακτηριστικά τη στιγμή που τα μισά από τα smelters ψευδαργύρου, αλουμινίου και άλλων μετάλλων είναι κλειστά.

=====================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ