Τι θα αποφασίσει το Τ.Χ.Σ., με βάση τις εξελίξεις, για την συμμετοχή του στην Εθνική τράπεζα

Τι θα αποφασίσει το Τ.Χ.Σ., με βάση τις εξελίξεις, για την συμμετοχή του στην Εθνική τράπεζα

Τα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ΠΟΛΛΑ!!!

Πότε θα προχωρήσει η διαδικασία αποεπένδυσης του ΤΧΣ από την Εθνική τράπεζα; Αυτό είναι το ερώτημα που πλανάται πάνω από την αγορά τις τελευταίες εβδομάδες και τα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ΠΟΛΛΑ!!! Ανάλογα με τις προθέσεις των ενδιαφερομένων.

Ωστόσο σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του fpress.gr, οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί, παρά το γεγονός ότι στο εσωτερικό του Ταμείου έχουν γίνει αρκετές ασκήσεις επί χάρτου, με βάση τις εξελίξεις που διαμορφώνονται στην αγορά. Η τελευταία… άσκηση για παράδειγμα δεν είχε υπολογίσει τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τις επιπτώσεις της στο χρηματιστήριο.

Σύμφωνα λοιπόν με τις ίδιες πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του ΤΧΣ για να αποφασίσει για τη διάθεση των μετοχών της Εθνικής. Τόσο για το χρόνο διάθεσης του 20%, όσο και για τον τρόπο. Είναι γνωστό ότι το Ταμείο ελέγχει το 40,39% της ΕΤΕ. Το ένα σενάριο προβλέπει τη διάθεση περίπου του 15% σε ξένους επενδυτές μέσω book Building και το υπόλοιπο 5% σε εγχώριους ιδιώτες επενδυτές.

Πάντως η παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα, μόνο κακό κάνει στη μετοχή, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι πολλοί επενδυτές πούλησαν με στόχο την επαναγορά μετοχών σε χαμηλότερη τιμή. Πριν από λίγο ο τίτλος της Εθνικής είχε σπάσει τα επίπεδα των 5 ευρώ , καταγράφοντας χαμηλό ημέρας 4,92 ευρώ για να επανακάμψει πριν από λίγο στα 5,03 με απώλειες 0,67%.

Πάντως από πλευράς κυβέρνησης η "οδηγία" που έχει δοθεί είναι να προχωρήσει η διαδικασία με βάση το χρονοδιάγραμμα, αφού τα μηνύματα που παίρνουν στο Μέγαρο Μαξίμου από τους συμβούλους που θα τρέξουν τη διαδικασία, όσο και από την διοίκηση της Εθνικής, είναι ότι υπάρχει ενδιαφέρον από μεγάλους επενδυτές. Το ερώτημα είναι σε ποια τιμή είναι διατεθειμένοι οι επενδυτές να αγοράσουν, όταν η μετοχή της Εθνικής έχει χάσει από τα μέσα Αυγούστου, από τα 6,48 ευρώ, ένα ποσοστό της τάξης του 20%.

Νωρίτερα μεταβιβάστηκε το 1,4% από το Ταμείο στην Eurobank με premium 27,3% από την τρέχουσα τιμή.

=====================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ