Intralot: To risky turn around story και οι τρεις άσσοι της διοίκησης

Intralot: To risky turn around story και οι τρεις άσσοι της διοίκησης

Οι προθέσεις του ιδρυτή της εισηγμένης έγιναν πιο ξεκάθαρες λίγο πιο μετά

Με τρεις άσσους η διοίκηση της Intralot είναι πολύ κοντά στο να γυρίσει εντελώς μία περίπτωση που πριν 2 χρόνια έμοιαζε χαμένη. Για να έχει κάποιος πιο σαφή οπτική της εικόνας θα χρειαστεί να ανατρέξει μέσα Νοεμβρίου 2020, όταν ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Intralot αναλάμβανε και χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου, σηματοδοτώντας τις εξελίξεις που θα ακολουθούσαν.

Η επιστροφή του Σωκράτη Κόκκαλη στην ενεργό διοίκηση ήταν σαφές για τους γνωρίζοντες πως ήταν για την ουσία και όχι το θεαθήναι, με την βεβαιότητα πως θα αποτελούσε το προσωπικό στοίχημα του. Οι προθέσεις του ιδρυτή της εισηγμένης έγιναν πιο ξεκάθαρες λίγο πιο μετά, όταν στα μέσα Ιανουαρίου 2021 στο πλαίσιο της σύμβασης δέσμευσης με ομάδα ομολογιούχων της εταιρείας ανέλαβε την υποχρέωση να εξοικονομήσει κόστη 82 εκατ. ως το τέλος του 2024.

Ο σχεδιασμός, με εκατέρωθεν δεσμεύσεις, συγκεκριμένος, ασφυκτικός σαν θεραπεία προκειμένου να επανέλθει ασθενής σε κώμα. Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα 6μηνου η εξοικονόμηση δαπανών ξεπερνούσε κατά τι τα 150 εκατ. ενισχύοντας την εκτίμηση όσων προσέβλεπαν στην αποτελεσματικότητα της παρέμβασης Κόκκαλη και ενός καλοκουρδισμένου team συνεργατών, ταγμένων στην ευόδωση ενός τόσο δύσκολου εγχειρήματος. "Γιατί, κακά τα ψέματα για να γυρίσει η Intralot χρειαζόταν ανθρώπους κομάντο..." μου είχε εκμυστηρευθεί χρηματιστής από τους ελάχιστους που αρχές του 2021 "έβαζε τα λεφτά του στην προοπτική ενός risky turn around story.

Τρεις οι άσσοι, όπως ειπώθηκε στα χέρια της εταιρείας, το συγκεκριμένο lock up διοίκησης-ομολογιούχων (οι οποίοι παρεμπιπτόντως έπρεπε να πεισθούν για τις πιθανότητες ευόδωσης του εγχειρήματος/ζητούμενο διόλου εύκολο όταν συνδιαλέγεσαι με τα "σαγόνια" των ξένων fund managers). Η αλλαγή στρατηγικής- πιο ολοκληρωτική εύρους 180ο έχει χρόνια να παρακολουθήσει η επενδυτική/επιχειρηματική κοινότητα- με εστίαση της δραστηριότητας σε αναπτυγμένες αγορές και τους τομείς υπηρεσιών τεχνολογίας και διαχείρισης λοταριών.

Η αναδιάρθρωση της καθαρής θέσης, η δημιουργία εστιών δημιουργίας προστιθέμενης αξίας ο τρίτος άσσος, που συνδυαστικά με τους άλλους δύο φέρνουν ξανά σε πλεονεκτική θέση την διοίκηση. Μετά από πολυετή δοκιμασία, η εισηγμένη προχωρά στην τελική φάση της ολιστικής θεραπείας, μέσω μίας νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Νέα αμκ έως 135 εκατ. αλλά αυτή την φορά με καθαρά αναπτυξιακό χαρακτήρα και προσανατολισμό, απόρροια της οποίας θα είναι η μείωση του καθαρού δανεισμού στα 340 εκατ.

=====================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ