Η Βαβέλ της...Φρανκφούρτης, οι προβλέψεις Jamie Dimon, Ed Yardeni και η κατρακύλα της ΤτΕ στο -7,54%

Η Βαβέλ της...Φρανκφούρτης, οι προβλέψεις Jamie Dimon, Ed Yardeni και η κατρακύλα της ΤτΕ στο -7,54%

Πλέον ο Jamie Dimon αποκτά συνοδοιπόρο, τον πολύς Ed Yardeni

Δεν ήταν τυχαία η διπλή προειδοποίηση του Jamie Dimon σε worst case scenario για τον κίνδυνο ακραίων επιτοκίων ακόμη και 7%στις ΗΠΑ. Συνειρμικά, στο απευκταίο σενάριο που η Fed υποχρεώνεται-επειδή ο πληθωρισμός είναι επίμονος κ.λ.π- να αυξήσει το βασικό επιτόκιο στο 7% , η ECB πόσο θα τα πάει;

Αφήστε που το δ.σ στην Φρανκφούρτη θυμίζει τον...Πύργο της Βαβέλ.

Λουίς ντε Γκιντός: πολύ νωρίς να μιλάμε για μειώσεις επιτοκίων,

Μάριο Σεντένο: η ΕΚΤ μπορεί να μην προχωρήσει σε νέες αυξήσεις και

Πήτερ Καζιμίρ: δεν αναμένω άλλες αυξήσεις επιτοκίων.

Σαν να λέμε 1 Χ 2.

Πάμε πάλι στον ισχυρότερο τραπεζίτη του πλανήτη, ο οποίος προειδοποιεί για τον κίνδυνο παρατεταμένων αναταράξεων στις αγορές χρέους/ομολόγων (από τις οποίες η JPMC βγαίνει κερδισμένη). Πλέον ο Jamie Dimon αποκτά συνοδοιπόρο, καθώς ο πολύς Ed Yardeni βγαίνει διαπρύσιος για τα επερχόμενα. Ο παράγοντας που καθιέρωσε διεθνώς τον όρο bond vigilandes επανήλθε (το άρθρο του στους FT είναι όλα τα λεφτά, αξίζει τον κόπο και τον χρόνο..) προεξοφλεί ότι η νέα κανονικότητα θα είναι αυτή των υψηλών επιτοκίων-των λιγότερων και ακριβότερων κεφαλαίων.

Σε ρόλο...Κάλχα ο Ed Yardeni εμφανίστηκε τελευταία λέγοντας ότι είναι θέμα χρόνου ο Jerome Powell να επισκεφθεί το White House και να εξιστορήσει τα δυάρεστα στον Joe Biden. Σε αυτή την φάση των αγορών για να έχουμε μία τάξη μεγέθους: σε ένα σοβαρό ευρωπαϊκό κράτος ο υπ.Οικονομικών που το 2020 εξέδιδε 10ετές με μόλις 0,85% σήμερα το "βλέπει" 67% χαμηλότερα ( ! ) με συνέπεια η απόδοση του να έχει πλησιάσει επικίνδυνα το 3% ( !!).

Στην Αγγλία αρκεί μία μικρή περιφερειακή τράπεζα, η MetroBank, να "στριμωχτεί" για εσπευσμένη Α.Μ.Κ. (για τουλάχιστον 250 εκατ. στερλίνες) για να ενεργοποιηθεί ένα sell ντόμινο στην Ευρώπη.

Μέσα σε όλα, πόσοι πρόσεξαν μία λεπτομέρεια στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού, που αναφερόταν ότι"...από τους λοιπούς φόρους παραγωγής προβλέπονται έσοδα ύψους 718 εκατ. μειωμένα κατά 435 εκατ. έναντι της εκτίμησης του 2023 -κυρίως λόγω της ενσωμάτωσης πρόβλεψης περί μη απόδοσης μερίσματος από την ΤτΕ...".

Το ενδεχόμενο μη διανομής μερίσματος από την ΤτΕ- για πρώτη φορά, σχεδόν ένα αιώνα- διαπέρασε σαν ηλεκτροσόκ την επενδυτική/χρηματιστηριακή κοινότητα με συνέπεια το "άδειασμα" στη μετοχή έως τα 13,90 ευρώ (περίπου μείον 8%). Πως έχει η κατάσταση: όλες ανεξαιρέτως οι κεντρικές τράπεζες εγγράφουν τεράστιες υποαξίες στα χαρτοφυλάκια ομολόγων τους (κυρίως κρατικά αλλά και εταιρικά) χωρίς να διαφαίνεται διέξοδο το επόμενο 2-3μηνο.

Για αυτό και το καθολικό απαγορευτικό όσον αφορά στις διανομές εσόδων. Το κλήμα είναι στραβό, παίρνει και την ΤτΕ που είναι από τις ελάχιστες των εξαιρέσεων με θετικό ισολογισμό, καθώς εύλογα δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί από τον κανόνα. Ωστόσο, στην διάρκεια της συνεδρίασης πηγές της ΤτΕ σημείωναν ότι, το τοπίο θα ξεκαθαρίσει με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων.

=====================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ