Ολοταχώς για έξοδο από την επιτήρηση η ΙΝΤΡΑΛΟΤ. Το χρονοδιάγραμμα της αύξησης και στο βάθος Nasdaq

Αύριο αναμένεται να εγκριθεί η αύξηση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Ολοταχώς για έξοδο από την επιτήρηση η ΙΝΤΡΑΛΟΤ. Το χρονοδιάγραμμα της αύξησης και στο βάθος Nasdaq

H μετοχή της εταιρίας βρίσκεται στην Κατηγορία Επιτήρησης από τις 09.07.2020

Στην τελική ευθεία για την έξοδο της από την επιτήρηση βρίσκεται η Ιντραλότ, αν και εφόσον καταφέρει να συγκεντρώσει το σύνολο του ποσού που ζητά να αντλήσει από την αύξηση κεφαλαίου που ανακοίνωσε χθες, ύψους 135 εκατομμυρίων ευρώ. Να σας θυμίσω ότι η μετοχή της εταιρίας βρίσκεται στην Κατηγορία Επιτήρησης από τις 09.07.2020, λόγω αρνητικών ιδίων κεφαλαίων, όπως αποτυπώθηκαν στις ετήσιες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις του 2019.

Πιο συγκεκριμένα, το 2019 τα συνολικά ίδια κεφάλαια του Ομίλου ήταν -93,2 εκατ. ευρώ και για το 2020 ήταν -219,2 εκατ. Ευρώ. Η εικόνα ήταν αρκετά καλύτερη το 2022 αφού το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων ναι μεν παρέμεινε αρνητικό αλλά μειώθηκε στα -87,7 εκατ. ευρώ από -115,5 εκατ. ευρώ που είχε διαμορφωθεί το 2021. Αύριο αναμένεται να εγκριθεί η αύξηση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ο στόχος της διοίκησης της εταιρίας είναι να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Οκτωβρίου.

Αν όλα κυλήσουν ομαλά και συγκεντρωθούν τα κεφάλαια, τότε η μετοχή της εταιρίας θα επαναδιαπραγματευτεί στην Κύρια Αγορά του ΧΑ, μετά από τρία χρόνια σε καθεστώς επιτήρησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση το ενημερωτικό δελτίο, οι νέες μετοχές θα εισαχθούν στο ταμπλό 7 Νοεμβρίου.

Πάντως με βάση τα όσα ανακοίνωσε χθες η διοίκηση της εταιρίας, η είσοδος του εφοπλιστή Γ. Μουνδρέα και η μεταβίβαση ποσοστού του Σ. Κόκκαλη στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ, προϊδεάζουν για θετική έκβαση.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η διοίκηση της εταιρίας δεν έχει "ξεχάσει" τον μεγάλο της στόχο που δεν είναι άλλος από την εισαγωγή των μετοχών της και στον Nasdaq. Σημειώνεται , η INTRALOT έχει αρκετές συνεργασίες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

-Με την La Marocaine Des Jeux et des Sports (MDJS) , με το συμβόλαιο πλέον να λήγει στις 31.12.2023.

-Με την Magnum Corporation Sdn BhD στη Μαλαισία, με το συμβόλαιο πλέον να λήγει στις 30.06.2024.

-Με την Wyoming Lottery Corporation, με το συμβόλαιο πλέον να λήγει τον Αύγουστο του 2029.

Ιδωμεν!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ