Προστασία με τα λεφτά των άλλων; Ας πληρώσουν οι ίδιοι τους...μπράβους τους

Προστασία με τα λεφτά των άλλων; Ας πληρώσουν οι ίδιοι τους...μπράβους τους

Ποιος θα μπορούσε να απαγορεύσει από έναν επιφανή επιχειρηματία να πληρώνει πέντε, δέκα ή και είκοσι άτομα για να τον προστατεύουν;

Του Νίκου Σαμοΐλη


Ακούσαμε πρόσφατα τον πρωθυπουργό να εξαγγέλλει από το βήμα της ΔΕΘ, τη μείωση των αστυνομικών που φρουρούν πολιτικούς, επιχειρηματίες και όλων των ειδών "VIPs". Ευχή όλων μας να υλοποιηθεί άμεσα η εξαγγελία, προκειμένου να επιστρέψουν στην υπηρεσία του πολίτη, αστυνομικοί που πολλές φορές κάνουν τα... θελήματα όλων αυτών. Το έχουμε δει όλοι μας. Συνοδείες χωρίς λόγο, μόνο και μόνο για λόγους εντυπωσιασμού.

Το τελευταίο διάστημα, με δικαιολογία την αυξανόμενη "αγανάκτηση" και "αντίδραση" της κοινωνίας λόγω των όσων συμβαίνουν, αλλά και λόγω της φοβίας που διακατέχει την πολιτική και επιχειρηματική ελίτ, παρατηρείται μια σοβαρή αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που απαρτίζουν την φρουρά αρκετών πολιτικών και επιχειρηματιών, αλλά και των «μέσων ασφαλείας» που τους συνοδεύουν. Και για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω ότι καλά κάνουν οι άνθρωποι και ενισχύουν την προστασία τους από τη στιγμή που θεωρούν ότι απειλούνται.

Ποιος θα μπορούσε να απαγορεύσει από έναν επιφανή επιχειρηματία να πληρώνει
πέντε, δέκα ή και είκοσι άτομα για να τον προστατεύουν; Κανείς. Με τα χρήματά του
o καθένας κάνει ό,τι θέλει, έτσι δεν είναι; Όμως υπάρχει και μία ομάδα
"VIPs" για κλάματα, που ίσως να μην τους ξέρει ούτε η μάνα τους γιατί δεν έχουν καμία προσωπική ή σοβαρή επιχειρηματική δράση πλέον, που θεωρούν ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν την «τάση» της εποχής.

Αγνοώντας επιδεικτικά όμως ότι το κόστος του δικού τους «εφέ» είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν όλοι οι υπόλοιποι. Τα ακριβά τζιπ με τα οποία κυκλοφορούν, την ασφάλεια των πέντε ή των δέκα «φουσκωτών» που τους περιστοιχίζουν σε κάθε κοινωνική ή προσωπική τους εμφάνιση, τις βενζίνες, τα φαγητά των παρατρεχάμενων, αλλά και τις υπερβολές στις οποίες πολλές φορές επιδίδονται, αφού για αυτές κόβεται και το σχετικό τιμολόγιο για «έξοδα παράστασης».

Και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κάποιος κάνοντας μια βόλτα σε γνωστά in στέκια ακριβών προαστίων, αφού είναι βέβαιο ότι εκεί θα συναντήσει πολλούς τέτοιους τύπους, που με τα λεφτά των άλλων κάνουν το κομμάτι τους…

Ισως να ήρθε η ώρα για ονόματα!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ