Η bullish HSBC, το rebalancing της 31ης Αυγούστου και ο...αστερίσκος της Morgan Stanley

Η bullish HSBC, το rebalancing της 31ης Αυγούστου και ο...αστερίσκος της Morgan Stanley

Θετικοί παραμένουν οι ξένοι οίκοι για την ελληνική οικονομία, το χρηματιστήριο παρά την σημαντική διόρθωση του Αυγούστου.   Συνεχίζουν να εστιάζουν στην προοπτική επαναφοράς του τραπεζικού συστήματος, την ανθεκτικότητα ενός σημαντικού μέρους της εγχώριας επιχειρηματικότητας, με ενδεικτική την έκθεση της HSBC.

---> Προοπτικές για το εγχώριο banking βλέπει ο αγγλικός οίκος, ξεχωρίζει ΟΠΑΠ και Jumbo ενώ ως καλύτερο play θεωρεί την Aegean. Η HSBC έρχεται να προστεθεί στους οίκους που είναι θετικοί για το "ελληνικό αφήγημα", που στοχοθετούν υψηλότερα αλλά-προσώρας- οι αγοραστές υπολείπονται των πωλητών.

---> Ο αυξημένος τζίρος της τελευταίας εβδομάδος- στα 91,5 εκατ- μπορεί να οφείλεται σε δύο μίνι sell offs πλην όμως στις πωλήσεις αντιστοιχούν αγορές, που εάν συνδυαστούν με την σταδιακή αύξηση κωδικών στην διάρκεια της διόρθωσης θα μπορούσε να θεωρηθεί ως επανάκαμψη αγοραστών. Ενδεχόμενο που ναι μεν δεν αποκλείεται σύμφωνα με χρηματιστές αλλά δεν εγγυάται πως, θα αλλάξουν και πολλά στο υπόλοιπο του Αυγούστου.
---> Θα μπορούσε, ενδεχομένως και με την προϋπόθεση των διεθνών αγορών- την Wall Street- να εισρεύσουν κεφάλαια από την Δευτέρα 28 Αυγούστου-τροχιοδεικτικά εν όψει του rebalancing της Πέμπτης 31 του μηνός και των αλλαγών από 1ης Σεπτεμβρίου στα διάφορα "καλάθια" των ξένων.

---> Οι αλλαγές στον MSCI Standard Greece έμμεσα λειτουργούν και ως "τροφοδότες" των κάθε λογής ETFs, με ότι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει για τραπεζικά χαρτιά και blue chips. Ωστόσο, κοινή είναι η εκτίμηση πως οι εν δυνάμει αγοραστές δεν έχουν λόγο να επισπεύσουν τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις (λ.χ. Δευτέρα- Τετάρτη) σε τέτοιο βαθμό που θα οδηγούσε σε θεαματική αλλαγή του σκηνικού. Απεναντίας πιο πιθανή θεωρείται η συνέχιση της τακτικής επιλεκτικών-στοχευμένων κινήσεων, όπως συνέβη την τελευταία εβδομάδα. Συν την προοπτική γενικών συνελεύσεων, ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων, αναθέρμανσης επιχειρηματικών διεργασιών το stock picking μπορεί να μεσολαβήσει μέχρι να αποσαφηνισθεί η στάση των ξένων είτε ως αγοραστών είτε ως πωλητών.

--- > 'Oμως την ώρα που η HSBC προβλέπει τα ανωτέρω είναι η Morgan Stanley που στην-κατά τ' άλλα- θετική έκθεση της για την προοπτική της οικονομίας τοποθετεί την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας το 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ