Το «Μ» γιατί το έβαλαν στις Μ.Κ.Ο.;
Ωστόσο, αν και ΜΗ κυβερνητικές οι συγκεκριμένες οργανώσεις, το αστείο της υπόθεσης είναι ότι πολλές από αυτές τις «έστησαν» κυβερνητικοί αξιωματούχοι, που εκτείνονται από πρωθυπουργικούς θώκους έως κλητήρες κοινοτήτων. Και όσες δεν έστηναν οι ίδιοι, έβαζαν δικούς τους ανθρώπους μπροστά για... ξεκάρφωμα.
«Τύλιγαν» με έναν έξυπνο τίτλο μια ΜΚΟ, «κούμπωσαν» ένα προχωρημένο αντικείμενο «εργασίας» και χτύπαγαν επιχορηγήσεις 70%. Ψάξε να βρεις αν έβαλαν ποτέ το υπόλοιπο 30%. Η ροή του χρήματος ήταν εξασφαλισμένη και ασταμάτητη για να επιτελέσουν το κοινωνικό τους έργο. Όχι ότι δεν υπήρξαν και τέτοιες. Σοβαρές, με πραγματικό αντικείμενο και προσφορά στην κοινωνία. Το αντίθετο. Όμως για να καταλάβουμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στην Ελλάδα δραστηριοποιήθηκαν περί τις 700 ΜΚΟ, όταν ο αριθμός που αντιστοιχεί, ανάλογα με τον πληθυσμό, σε ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης είναι μόλις 130. Να είμαστε τόσο φιλεύσπλαχνοι εμείς οι Έλληνες και να μας απασχολούσε αν η ντομάτα στην Αφρική μπορεί να φυτρώσει και να ενισχύσουμε την δενδροφύτευση στο δάσος του Αμαζονίου, δεν το πιστεύω. Υπήρχε «ζουμί» στην υπόθεση.
Κάτι για το οποίο έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Όπως έχει επιληφθεί και για την υπόθεση του κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων, για την οποία έχουν συλληφθεί αρκετοί, μεταξύ των οποίων και κυβερνητικοί αξιωματούχοι και δη συνδικαλιστές... Όπως έχει επιληφθεί για τις μίζες που δόθηκαν σε κυβερνητικούς αξιωματούχους για τα εξοπλιστικά, όπως έχει επιληφθεί για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όπως έχει επιληφθεί για την υπόθεση Τομπούλογλου και την περίπτωση Λιάπη. Διαπιστώνουμε ότι ανοίγουν πλέον πολλές υποθέσεις που αν και όλοι τις γνώριζαν για χρόνια κανείς δεν τις ακουμπούσε. Φαίνεται ότι τα δεδομένα έχουν διαφοροποιηθεί προς το καλύτερο. Ελέγχονται όλες οι υποθέσεις διαφθοράς, διαπλοκής και μίζας που στιγμάτισαν τη χώρα για δεκαετίες. Ηρθε η ώρα να τελειώνουμε μια και καλή με αυτούς τους τύπους...