DWS: Θα πληρώσει 25 εκατ. δολάρια για να τερματίσει την έρευνα των ΗΠΑ για το greenwashing

 DWS: Θα πληρώσει 25 εκατ. δολάρια για να τερματίσει την έρευνα των ΗΠΑ για το greenwashing


Η SEC διαπίστωσε ότι η DWS απέτυχε να αναπτύξει ένα πρόγραμμα αμοιβαίων κεφαλαίων για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, όπως απαιτείται από τη νομοθεσία

 

Η επενδυτική εταιρεία DWS που ελέγχεται από την Deutsche Bank θα πληρώσει 25 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει χρεώσεις για ανακρίβειες σχετικά με τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και κυβερνητικές επενδύσεις της (ESG) και αποτυχίες σε πολιτικές που αποσκοπούν στην αποτροπή ξεπλύματος χρημάτων , ανακοίνωσαν οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ τη Δευτέρα.
Η DWS Investment Management Americas έκανε «ανησυχητικές» ανακρίβειες σχετικά με την επενδυτική της διαδικασία ESG, ανέφερε σε δήλωσή της η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).
Η εταιρεία εμφανίστηκε ως ηγέτης στις επενδύσεις ESG, αλλά από τον Αύγουστο του 2018 έως τα τέλη του 2021, απέτυχε να εφαρμόσει ορισμένες πολιτικές καθώς τιμολογήθηκαν στους επενδυτές, δήλωσε η ρυθμιστική αρχή.

Ξεχωριστά, η SEC διαπίστωσε ότι η DWS απέτυχε να αναπτύξει ένα πρόγραμμα αμοιβαίων κεφαλαίων για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, όπως απαιτείται από τη νομοθεσία. Η εταιρεία δεν διέθετε συστήματα που «σχεδιάστηκαν εύλογα» για να επισημάνουν πιθανή νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ανέφερε η υπηρεσία σε ξεχωριστή παραγγελία.

Το DWS δεν παραδέχτηκε ούτε αρνήθηκε τα πορίσματα της SEC. Εκπρόσωπος είπε ότι η εταιρεία είναι στην ευχάριστη θέση να έχει επιλύσει τα ζητήματα, σημειώνοντας ότι η DWS υποστηρίζει τις δηλώσεις ESG που γίνονται στις οικονομικές γνωστοποιήσεις και τα ενημερωτικά δελτία κεφαλαίων και έχει ήδη λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση αδυναμιών.

Οι ρυθμιστικές αρχές στη Γερμανία ερευνούν επίσης κατηγορίες ότι η DWS μπορεί να παραπλάνησε τους επενδυτές μάρκετινγκ των κεφαλαίων της ως πιο πράσινα από ό,τι ήταν στην πραγματικότητα.
Υπό την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος, η SEC έχει δεσμευτεί να πατάξει το φούσκωμα των διαπιστευτηρίων ESG για την προσέλκυση επενδυτών. Πέρυσι έπληξε τις Goldman Sachs και BNY Mellon με πρόστιμα 4 και 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων, αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ