Κρυπτονομίσματα: Ο Sam Altman του OpenAI εγκαινιάζει το Worldcoin

 Κρυπτονομίσματα: Ο Sam Altman του OpenAI εγκαινιάζει το Worldcoin

«Ψηφιακό διαβατήριο» για να αποδείξει ότι ο κάτοχός του είναι πραγματικός άνθρωπος και όχι bot τεχνητής νοημοσύνης

 

Το Worldcoin, ένα project κρυπτονομισμάτων που ιδρύθηκε από τον CEO του OpenAI Sam Altman, ξεκίνησε τη Δευτέρα.
Η βασική προσφορά του έργου είναι το World ID του, το οποίο η εταιρεία περιγράφει ως «ψηφιακό διαβατήριο» για να αποδείξει ότι ο κάτοχός του είναι πραγματικός άνθρωπος και όχι bot τεχνητής νοημοσύνης. Για να αποκτήσει ένα World ID, ένας πελάτης εγγράφεται για να κάνει μια αυτοπροσώπως σάρωση ίριδας χρησιμοποιώντας τη «σφαίρα» του Worldcoin, μια ασημένια μπάλα περίπου στο μέγεθος μιας μπάλας μπόουλινγκ. Μόλις η σάρωση ίριδας της σφαίρας επαληθεύσει ότι το άτομο είναι πραγματικός άνθρωπος, δημιουργεί μια παγκόσμια ταυτότητα.
Η εταιρεία πίσω από το Worldcoin είναι η Tools for Humanity με έδρα το Σαν Φρανσίσκο και το Βερολίνο.
Το έργο έχει 2 εκατομμύρια χρήστες από την περίοδο beta του, και με την κυκλοφορία της Δευτέρας, το Worldcoin κλιμακώνει τις λειτουργίες του σε 35 πόλεις σε 20 χώρες. Όσοι εγγραφούν σε ορισμένες χώρες θα λάβουν το διακριτικό κρυπτονομίσματος WLD της Worldcoin.

Η τιμή του WLD ενισχύθηκε την Δευτέρα. Στο μεγαλύτερο χρηματιστήριο του κόσμου, το Binance, έφτασε στο ανώτατο όριο των 5,29 $ και στις 10:00 GMT ήταν στα 2,49 $ από 0,15 $ αρχική τιμή, έχοντας δει όγκο συναλλαγών 25,1 εκατ. $, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Binance.

Τα Blockchains μπορούν να αποθηκεύουν τα World ID με τρόπο που διατηρεί το απόρρητο και δεν μπορεί να ελεγχθεί ή να κλείσει από καμία οντότητα, δήλωσε στο Reuters ο συνιδρυτής Alex Blania.

Το έργο υποστηρίζει ότι τα World ID θα είναι απαραίτητα στην εποχή των γενεσιουργών chatbot AI, όπως το ChatGPT, που παράγουν εξαιρετικά ανθρώπινη γλώσσα. Τα παγκόσμια αναγνωριστικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να διακρίνουν τη διαφορά μεταξύ πραγματικών ανθρώπων και ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης στο διαδίκτυο.
Ο Altman, είπε στο Reuters ότι το Worldcoin μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του τρόπου με τον οποίο η οικονομία θα αναδιαμορφωθεί από τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.
«Οι άνθρωποι θα υπερφορτωθούν από την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία θα έχει τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις», τόνισε.
Ένα παράδειγμα που αρέσει στον Altman, είναι το καθολικό βασικό εισόδημα ή το UBI, ένα πρόγραμμα κοινωνικών παροχών που συνήθως διευθύνεται από κυβερνήσεις όπου κάθε άτομο δικαιούται πληρωμές. Επειδή η τεχνητή νοημοσύνη «θα κάνει όλο και περισσότερο τη δουλειά που κάνουν τώρα οι άνθρωποι», ο Altman πιστεύει ότι το UBI μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της εισοδηματικής ανισότητας. Δεδομένου ότι μόνο πραγματικοί άνθρωποι μπορούν να έχουν World ID, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση της απάτης κατά την ανάπτυξη του UBI.
Ο Altman, πιστεύει ότι ένας κόσμος με UBI θα ήταν «πολύ μακριά στο μέλλον» και δεν είχε ξεκάθαρη ιδέα για το ποια οντότητα θα μπορούσε να διαθέσει χρήματα, αλλά ότι το Worldcoin θέτει τις βάσεις για να γίνει πραγματικότητα.
«Πιστεύουμε ότι πρέπει να αρχίσουμε να πειραματιζόμαστε με πράγματα για να καταλάβουμε τι να κάνουμε», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ