Ποια ιστορική εφημερίδα "κρέμασε" πωλητήριο - Ο νέος ιδιοκτήτης

Ποια ιστορική εφημερίδα "κρέμασε" πωλητήριο - Ο νέος ιδιοκτήτης
Σε «άλλα χέρια» φαίνεται ότι θα περάσει μετά από 30 χρόνια η ιστορική εφημερίδα Independent αφού ο ιδιοκτήτης της αποφάσισε να πουλήσει την έντυπη έκδοση και να κρατήσει μόνο την ιστοσελίδα.

Η εφημερίδα, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1986 και θα εκτυπώσει το τελευταίο ημερήσιο φύλλο της στις 26 Μαρτίου ενώ η τελευταία έκδοση του κυριακάτικου εντύπου θα είναι στις 20 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον Guardian, o Εβγένι Λεμπέντεφ και οι σύμβουλοί του σκέφτονται την πώληση της εφημερίδας στο ειδησεογραφικό δίκτυο Johnston Press, το οποίο έχει την έδρα του στο Εδιμβούργο.

«Η βιομηχανία των έντυπων μέσων ενημέρωσης αλλάζει και αυτή η αλλαγή καθοδηγείται από τους αναγνώστες» δήλωσε ο ιδιοκτήτης.

«Μας δείχνουν ότι το μέλλον είναι ψηφιακό» πρόσθεσε. «Η απόφαση αυτή διατηρεί την επωνυμία Independent και μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στο υψηλής ποιότητας περιεχόμενο που προσελκύει όλο και περισσότερους αναγνώστες στην ιστοσελίδα μας».

Η Johnston Press, η οποία κατέχει επίσης τις Yorkshire Post και The Scotsman, θα καταβάλει 2 εκατομμύρια λίρες στις 20 Απριλίου για την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας και επιπλέον 22 εκατομμύρια με την ολοκλήρωση της αγοράς.

Μόνο 25 από τους 150 υπαλλήλους της Independent θα συμμετέχουν στην νέα ομάδα: 17 δημοσιογράφοι, δύο εμπορικοί υπάλληλοι και 6 άτομα από το τμήμα κυκλοφορίας της εφημερίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ