Περιφερειακοί Τηλεοπτικοί Σταθμοί: Αμεσος κίνδυνος απώλειας εκατοντάδων θέσεων εργασίας

Περιφερειακοί Τηλεοπτικοί Σταθμοί: Αμεσος κίνδυνος απώλειας εκατοντάδων θέσεων εργασίας
Για «άμεσο κίνδυνο» απώλειας εκατοντάδων θέσεων εργασίας, καθώς και σημαντικών εσόδων για το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ένωσης Ιδιοκτητών Ενημερωτικών Περιφερειακών Τηλεοπτικών Σταθμών Ελλάδος, με αφορμή την επιβολή του ειδικού φόρου 20% στις διαφημίσεις, που προβάλλονται από την τηλεόραση, φόρος που προβλέπεται από τον ν. 3845/2010, του οποίου η έναρξη ισχύος αναμένεται την 1η Ιανουαρίου του 2015.

Στην ανακοίνωση της Ένωσης παρατίθενται οι λόγοι για τους οποίους κινδυνεύουν οι περιφερειακοί τηλεοπτική σταθμοί. Μεταξύ αυτών είναι:

* Η οικονομική στενότητα της αγοράς έχει μειώσει δραματικά τη διαφημιστική δαπάνη, πολύ περισσότερο στην περιφέρεια, με αποτέλεσμα ένας νέος φόρος να αποτελεί αποτρεπτικό έως απαγορευτικό λόγο να διαφημιστεί κάποια μικρομεσαία επιχείρηση στην τηλεόραση.

* Η λειτουργία των συγκεκριμένων σταθμών, λόγω του ενημερωτικού τους χαρακτήρα, απαιτεί εξειδικευμένο προσωπικό, πολυμελές δημοσιογραφικό τμήμα και μεγάλα έξοδα συντήρησης εγκαταστάσεων.

* Η ψηφιακή μετάβαση αναγκάζει τους σταθμούς της περιφέρειας να εκσυγχρονιστούν επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες, ώστε να καθίστανται ανταγωνιστικοί στην ψηφιακή εποχή.

* Η τηλεοπτική διαφήμιση αποφέρει αποκλειστικά όλα τα έσοδα σε έναν περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό. Δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος χρηματοδότησης των εταιρειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ