Εφυγε αναπάντεχα ο Νίκος Ζερβονικολάκης

Εφυγε αναπάντεχα ο Νίκος Ζερβονικολάκης
Ο αγαπημένος μας συνάδελφος Νίκος Ζερβονικολάκης έφυγε ξαφνικά από κοντά μας, γεµίζοντας πόνο και βαθιά θλίψη την οικογένειά του, τους φίλους και τη δηµοσιογραφική οικογένεια

Ο Νίκος Ζερβονικολάκης γεννήθηκε το 1948 στη Λάστρο της Σητείας όπου και τελείωσε το Δηµοτικό. Τελείωσε το Γυµνάσιο στη Σητεία. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονοµικές Επιστήµες στη Νοµική Σχολή του Πανεπιστηµίου Αθηνών. Ακολούθησε όμως τη δηµοσιογραφία, την οποία υπηρέτησε με σεβασμό και αξιοπρέπεια επί δεκαετίες.

Μέλος της Ενωσης Συντακτών Περιοδικού Τύπου και της Διεθνούς Οµοσπονδίας Δηµοσιογράφων, ο Ν. Ζερβονικολάκης δούλεψε σε πολλές αθηναϊκές εφηµερίδες και περιοδικά (Βήµα, Εθνος, Ελευθεροτυπία, Πάνθεον, Εικόνες). Εχει κάνει Ραδιόφωνο (εκπομπές) και από το 1991 εργάστηκε στην ιδιωτική τηλεόραση (MEGA και STAR), πραγµατοποίησε πολλές δηµοσιογραφικές αποστολές στην Ευρώπη και την Αφρική.
Πολυπράγμων με πάθος στη φωτογραφία. Ο Ν. Ζερβονικολάκης αγαπούμε και "εξερευνούσε" με ζέση τη λαογραφία της Ελλάδας. Κάποιες από τις συλλογές του τις εξέθεσε σε τρεις ατοµικές εκθέσεις, µε φωτογραφικά θέµατα από τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Ο Νίκος Ζερβονικολάκης υπήρξε πολυγραφότατος, αφήνοντας πίσω του περισσότερα από 10 έργα: «Ιεροί τόποι των αρχαίων Ελλήνων» (2004), «Ταυροκαθάψια» (2003), «Τουαρέγκ» (2000), και «Πόρτο. Ο Ιούλιος µε τα κοχύλια» (1993) είναι µερικοί µόνο από τους τίτλους του.
Επίσης διατηρούσε προσωπικό ιστολόγιο, όπου δηµοσίευε κείµενα και φωτογραφίες από τα ταξίδια του και κάθε τι που τον κέντριζε.

Σε μια από τις αναρτήσεις του έγραφε.... "Κανείς δεν είναι πιο Θεός από τους ανθρώπους, που φτάνουν στα ρουθούνια τους εξαίσιες μυρωδιές μαζί με το αλάτι της θάλασσας...Έρχομαι ικέτης στων θεών τα μέρη, με καθαρή μνήμη και γνώση, όσων κέκτημαι, ευλαβής καταπρόσωπο του ήλιου."
Βαριά η οδύνη, από την απώλεια του δικού της Νίκου, της συζύγου και αγαπημένης συναδέλφου µας Εφης Καραγεώργου και του λατρεμένου τους Ορέστη.

Καλό ταξίδι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ