Ξέμεινε από ρευστό η Ναυτεμπορική

Ξέμεινε από ρευστό η Ναυτεμπορική
Σε δύσκολη φάση εισέρχεται η εφημερίδα Ναυτεμπορική

η οποία λόγω έλλειψης ρευστότητας δεν κατέβαλε έγκαιρα τη μισθοδοσία Απριλίου στο προσωπικό της. Η εταιρία που εκδίδει την ομώνυμη εφημερίδα βρίσκεται για πρώτη φορά αντιμέτωπη με ταμειακό πρόβλημα καθώς τα έσοδά της έχουν συρρικνωθεί δραματικά μετά την κατάργηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης των ισολογισμών των ΑΕ και ΕΠΕ. Στο τέλος του 2013 η εταιρία είχε βραχυπρόθεσμο δανεισμό 3 εκ Ευρώ και στις σημειώσεις των οικονομικών καταστάσεων προειδοποιεί για πρόβλημα στην επάρκεια του κεφαλαίου κίνησης αν δεν λάβει νέο δανεισμό.
Η Ναυτεμπορική έχει ζητήσει χρηματοδότηση από τις τράπεζες αλλά υπάρχει από την πλευρά των τραπεζών συνεχής κωλυσιεργία καθώς ζητούνται πρόσθετες εξασφαλίσεις με την πλευρά της διοίκησης να προτείνει την υποθήκευση του ακινήτου της εταιρίας. Το τελευταίο καταβλήθηκε προσπάθεια να πωληθεί χωρίς να υπάρξει όμως ουσιαστική ανταπόκριση από ενδιαφερόμενους αγοραστές.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι τράπεζες προκειμένου να παράσχουν χρηματοδότηση στην Ναυτεμπορική ζητούν συμμετοχή και των βασικών μετόχων στην διαδικασία αυτή πράγμα που δεν φαίνεται να αποδέχονται οι κόρες του μακαρίτη Τζώρτζη Αθανασιάδη που διοικούν και ελέγχουν μετοχικά την επιχείρηση. Το θέμα έχει λάβει και πολιτικές διαστάσεις καθώς ακούγεται ότι οι τράπεζες μέχρι και σήμερα το πρωί δεν είχαν ανταποκριθεί θετικά σε αιτήματα να δουν με κατανόηση το αίτημα της ιστορικής εφημερίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ