Η υστέρηση στα διαφημιστικά έσοδα «πνίγει» το Mega

Η υστέρηση στα διαφημιστικά έσοδα «πνίγει» το Mega
Αμφιβολίες για τη δυνατότητα της Τηλέτυπος να συνεχίσει την επιχειρηματική δραστηριότητα εντός της χρονιάς

εκφράζουν οι ορκωτοί ελεγκτές της Τηλέτυπος (οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2013) οι οποίοι ταυτόχρονα αρκούνται στην επισήμανση ότι δέχονται την θέση της εταιρίας πως κατά το παρελθόν οι ανάγκες για κεφάλαια καλύφθηκαν από αυξήσεις κεφαλαίων που κάλυψαν οι βασικοί μέτοχοι. Το πρόβλημα της εταιρίας δεν εστιάζεται μόνο στις υποχρεώσεις αποπληρωμής δανείων που φέτος φτάνουν τα 8,84 εκ Ευρώ μόνο για δόσεις μακροπρόθεσμων υποχρεώσεων αλλά κυρίως στην αδυναμία του να «παρακολουθήσει» τη διαφημιστική αγορά.

Αυτό ό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι το 2013 η Τηλέτυπος είχε έσοδα από διαφήμιση 64 εκ Ευρώ από 72 εκ Ευρώ το 2012 δηλαδή μείωση άνω του 10% ενώ την ίδια στιγμή οι εκτιμήσεις της MediaServicesδείχνουν αύξηση της διαφημιστικής δαπάνης για την τηλεόραση. Με δεδομένο ότι η εταιρία διατηρεί την πρωτιά από πλευράς τηλεθέασης έναντι όλων των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας προκαλεί εντύπωση η αδυναμία της να καρπωθεί από πλευράς εσόδων την πρωτιά της.

Έτσι σε περίπτωση που και φέτος υστερήσει έναντι της αγοράς είναι προφανές ότι οι όποιες περαιτέρω περικοπές αποφασιστούν θα είναι άνευ νοήματος καθώς θα «καταστρέφονται» από την πτώση των εσόδων.

Επιπλέον από τη μελέτη των οικονομικών προκύπτει ότι η εταιρία μόνο για κάλυψη δανειακών υποχρεώσεων πρέπει να καταβάλει εντός του 2014 το ποσό των 8,84 εκ ευρώ. Συγκεκριμένα στα πλαίσια αποπληρωμής του τελευταίου ομολογιακού δανείου ύψους 98 εκ Ευρώ που συνάφθηκε το Δεκέμβριο του 2012 θα πρέπει να καταβληθούν εντός του 2014 ως δόσεις δανείων εκ των οποίων 2,94 εκ Ευρώ τον Ιούνιο και 5,88 εκ ευρώ το Δεκέμβριο. Την ίδια στιγμή η εταιρία που ελέγχει το MegaChannelέχει εξαντλήσει όλα τα όρια για βραχυπρόθεσμο δανεισμό καθώς στους αλληλόχρεους λογαριασμούς που έχει καλύπτει το μέγιστο ύψος δανεισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ