Ο Κάρολος γίνεται βασιλιάς καθώς το πρόσωπο ενός έθνους αλλάζει
Αρχίζει η περίοδος του πένθους για την Βασίλισσα Ελισάβετ Β' Ο Κάρολος θα ανακηρυχθεί μονάρχης σε εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα
Ο θάνατος της Ελισάβετ Β ' σε ηλικία 96 ετών σηματοδοτεί την έναρξη μιας ταραχώδους 10ήμερης για το Ηνωμένο Βασίλειο που θα δει μια βασίλισσα να θάβεται, ένα έθνος να θρηνεί τον μακροβιότερο μονάρχη του και έναν νέο βασιλιά να ανακηρύσσεται.
Το Σάββατο, ο Κάρολος, το μεγαλύτερο από τα τέσσερα παιδιά της Ελισάβετ, θα ανακηρυχθεί επίσημα βασιλιάς σε μια τελετή εκατοντάδων ετών. Στα 73 του, είναι ο γηραιότερος άνθρωπος που ανέβηκε στο θρόνο στη βρετανική ιστορία.
Οι σημαίες κυματίζουν ήδη μεσίστιες καθώς η χώρα ξεκινά μια περίοδο εθνικού πένθους. Η κανονική πολιτική θα ανασταλεί καθώς τα αφιερώματα εισρέουν από όλο τον κόσμο. Στο Λονδίνο, το φέρετρο της βασίλισσας θα τοποθετηθεί στο Γουέστμινστερ Χολ πριν από την πολιτειακή κηδεία της, η οποία θα σηματοδοτείται από αργία εάν πέσει εργάσιμη ημέρα.
Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι ένα τράνταγμα για μια χώρα που έχει συνηθίσει να κυβερνάται από τον ίδιο μονάρχη για περισσότερα από 70 χρόνια -- περισσότερο από το 85% του πληθυσμού είναι ζωντανό. Ο Κάρολος θα πρέπει τώρα να καθοδηγήσει τον σχεδόν αμετάβλητο θεσμό της μοναρχίας σε μια χώρα που έχει αλλάξει πέρα από την αναγνώριση μετά την ένταξη της μητέρας του. Το βασίλειό του αντιμετωπίζει πιθανή διάλυση, καθώς η Σκωτία πιέζει για ανεξαρτησία, και μια αβέβαιη θέση στον κόσμο μετά την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.