Εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας: Εντός της ημέρας ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών

Εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας: Εντός της ημέρας ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών

Όπως μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, επικαλούμενο βοηθό του ουκρανικού προεδρικού γραφείου εντός της ημέρας θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η ρωσική αντιπροσωπεία θα είναι «στη θέση της» την Τετάρτη για έναν νέο γύρο συνομιλιών με την Ουκρανία. «Στο δεύτερο μισό της ημέρας, πιο κοντά στο βράδυ, η αντιπροσωπεία μας θα βρίσκεται στη θέση του για να περιμένει τους Ουκρανούς διαπραγματευτές», είπε.

Ερωτηθείς για την τοποθεσία των συνομιλιών, ο Πεσκόφ απάντησε ότι δεν θα το ανακοινώσει εκ των προτέρων.

Από την πλευρά του το πρωί της Τετάρτης, ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Μιχαήλο Ποντολιάκ, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι η διεξαγωγή περισσότερων συνομιλιών με τη Ρωσία είναι υπό συζήτηση και ότι απαιτείται μια «ουσιαστική ατζέντα».

Ερωτηθείς για την ημερομηνία του δεύτερου γύρου συνομιλιών ο Ποντολιάκ απάντησε πως είναι υπό συζήτηση προς το παρόν. «Απαιτείται μια ουσιαστική ατζέντα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Τρίτη ότι η Ρωσία πρέπει να σταματήσει τους βομβαρδισμούς των ουκρανικών πόλεων προτού πραγματοποιηθούν συνομιλίες.

Την Δευτέρα, οι συνομιλίες μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών αντιπροσωπειών πραγματοποιήθηκαν στη Λευκορωσία, όχι μακριά από τα ουκρανικά σύνορα, αλλά έληξαν χωρίς σημαντική πρόοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ