Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί γαρίδες γνωστής εταιρείας – Εντοπίστηκε σαλμονέλα

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί γαρίδες γνωστής εταιρείας – Εντοπίστηκε σαλμονέλα

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν

Την άμεση ανάκληση παρτίδας γαρίδας γνωστής εταιρείας, στην οποία εντοπίστηκε το παθογόνο μικρόβιο της σαλμονέλας, απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Με ανακοίνωση του ο ΕΦΕΤ, ενημερώνει ότι σε δειγματοληψία που έγινε στο κατεψυγμένο προιόν KALLIMANIS, από την Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, βρέθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.

Αναλυτικά ο ΕΦΕΤ αναφέρει:

«Ανάκληση μη Ασφαλούς Τροφίμου

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2024, προέβη σε δειγματοληψία κατεψυγμένου προϊόντος με τα στοιχεία:

ΓΑΡΙΔΕΣ ΓΙΓΑΣ (JINGA) ΑΠΟΦΛΟΙΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΒΡΑΣΜΕΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΝΤΕΡΟ ΒΑΘΕΙΑΣ ΚΑΤΑΨΥΞΗΣ - KALLIMANIS, καθαρού βάρους 350 γρ., με ημερομηνία κατάψυξης 06/10/2023, ημερομηνία ανάλωσης 05/10/2025 και αριθμό παρτίδας / LOT 240171, που παράγεται από την εταιρεία «DARDANEL GREECE ΜΟΝ. Α.Ε.». Σε συνέχεια εργαστηριακών αναλύσεων στο εργαστήριο Δοκιμών & Ερευνών Τροφίμων Θεσσαλονίκης του Ε.Φ.Ε.Τ., διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στο ανωτέρω δείγμα.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται κατωτέρω), να μην το καταναλώσουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ