Καταργείται το τέλος επιτηδεύματος στα μπλοκάκια

Καταργείται το τέλος επιτηδεύματος στα μπλοκάκια

 Η κατάργηση αυτή αφορά εκείνους των οποίων το εισόδημα προέρχεται από ατομική επιχείρηση ή ελεύθερο επάγγελμα και έχουν έγγραφη σύμβαση με μέχρι τρία φυσικά και νομικά πρόσωπα

Είχε ανακοινωθεί από την Kυβέρνηση ότι καταργείται το τέλος επιτηδεύματος για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιτηδευματίες που φορολογούνται με βάση το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής είναι ότι σε αυτή την κατάργηση θα συμπεριληφθούν και οι εργαζόμενοι με μπλοκάκια, οι οποίοι μέχρι σήμερα πλήρωναν ένα τέλος επιτηδεύματος 400 ή 500 ευρώ.

«Στην κατάργηση τέλους επιτηδεύματος θα συμπεριληφθούν και οι εργαζόμενοι με μπλοκάκια και θα το δείτε γραμμένο για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία», δήλωσε, ενώ διευκρίνισε ότι η απαλλαγή από την επιβάρυνση θα αφορά άμεσα και τα μπλοκάκια (με έως 3 εργοδότες).

Ανέφερε επίσης ότι από το 2019 η κυβέρνηση προχωρά μόνο σε μειώσεις φόρων και πρόσθεσε ότι οι μειώσεις θα συνεχιστούν και το 2025. Η αύξηση των φορολογικών εσόδων οφείλεται στην «ανάπτυξη και την μεγέθυνση της πίτας», υπογράμμισε.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2024 ο πληθωρισμός ανήλθε σε 3% αλλά είχαμε αύξηση των εισόδων από ΦΠΑ στο 10,7%. Αυτό σημαίνει ότι η αύξηση των εσόδων συνδέεται από την ανάπτυξη και από την διασύνδεση των POS», συμπλήρωσε.

Η κατάργηση αυτή αφορά εκείνους των οποίων το εισόδημα προέρχεται από ατομική επιχείρηση ή ελεύθερο επάγγελμα και έχουν έγγραφη σύμβαση με μέχρι τρία φυσικά και νομικά πρόσωπα ή το 75% των χρημάτων που εισπράττουν προέρχεται από ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ