Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα για 82 ανέργους

Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα για 82 ανέργους
Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην Πράξη: «Συνέργεια για την Απασχόληση στη Δυτική Αθήνα» που υλοποιείται στο πλαίσιο ΔΡΑΣΗ 7: «Τοπικών Σχεδίων για την Απασχόληση Προσαρμοσμένων στις Ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας» αποστέλλει το «Περιβαλλοντικό Πάρκο Αναπτυξιακή» σε ανέργους, νέους επιστήμονες και ασφαλισμένους του ΟΓΑ.

Στόχος είναι70 ωφελούμενοι να ιδρύσουν νέα επιχείρηση (συμπεριλαμβανομένων των νέων επιστημόνωνκαι οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ) και12 ωφελούμενοι να προσληφθούν σε επιχειρήσεις.

Δράσεις που περιλαμβάνει η Πράξη:

1. Εκπόνηση εξειδικευμένων μελετών άμεσα συνδεομένων με τους σκοπούς της πράξης (319).

- Μελέτη ανάλυσης τοπικής αγοράς εργασίας.
- Μελέτη αποτύπωσης των δυνατοτήτων εφαρμογής κοινωνικής οικονομίας.
- Μελέτη παρεμβάσεων Εταιρικής Κοινωνικής.
- Μελέτη μοντέλων βιώσιμης εργασιακής ένταξης ανέργων.

2. Συμβουλευτική υποστήριξη ωφελούμενων και εργοδοτών.

- Συμβουλευτική υποστήριξη ωφελούμενων και εργοδοτών.
- Συμβουλευτική υποστήριξη ωφελούμενων και εργοδοτών-ανάπτυξη εξειδικευμένωνεργαλείων.

3. Ενέργειες ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης.

- Ραδιοφωνικό σποτ.
- Παραγωγή έντυπου υλικού.
- Πραγματοποίηση εκδηλώσεων (ημερίδες, forum, συνέδρια).
- Ηλεκτρονικές εφαρμογές.

4. Κατάρτιση ωφελούμενων.

- Κατάρτιση στις βασικές αρχές οργάνωσης, διοίκησης, λειτουργίας ίδρυση ατομικήςεπιχείρησης (21 ωφελούμενοι x 103 ώρες x 5€/ώρα).
- Κατάρτιση στις βασικές αρχές οργάνωσης, διοίκησης, λειτουργίας κοινωνικήςσυνεταιριστικής επιχείρησης (21 ωφελούμενοι x 103 ώρες x 5€/ώρα).

ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ

Η περιοχή παρέμβασης ορίζεται στα όρια του Νομού Αττικής και δη του Δυτικού Τομέα τηςπεριφέρειας Αττικής. Αναφορικά με τις περιοχές παρέμβασης σημειώνονται όλοι οι Δήμοι τουΔυτικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής (Αγ. Βαρβάρας, Αγ. Αναργύρων-Καματερού, Αιγάλεω,Ιλίου, Περιστερίου, Πετρουπόλεως και Χαϊδαρίου) και με επίκεντρο το Δήμο Ιλίου.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Α) Για τους άνεργους ωφελούμενους:

Βασική προϋπόθεση συμμετοχής των ωφελουμένων στο Σχέδιο Δράσης αποτελεί να έχουνκάρτα ανεργίας σε ισχύ.

Β) Για τους νέους επιστήμονες θα πρέπει να πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις:

1. Να έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος (στην αρμόδια Δ.Ο.Υ) υποχρεωτικά από την02.01.2011 και μετά.

2. Δύναται να ενταχθούν στο πρόγραμμα και όσοι έχουν προβεί σε έναρξη επιτηδεύματος απότην 01/01/2010 και μετά, δηλώνοντας ως έδρα την οικία τους, με την προϋπόθεση ότι απότην 01/02/2011 και μετά, έχουν προβεί σε πρώτη μεταβολή έδρας σε ανεξάρτητοεπαγγελματικό χώρο. Ως ημερομηνία έναρξης θα θεωρείται η πρώτη μεταβολή.

3. Να μην έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα μέχρι την ημερομηνία έναρξης δραστηριότηταςτους, μεγαλύτερο των έξι (6) ετών από το χρονικό κτήσης του πτυχίου τους. Όταν στο χρονικόδιάστημα των έξι (6) ετών περιλαμβάνεται χρόνος παρακολούθησης κύκλου μεταπτυχιακώνσπουδών, ο χρόνος αυτός παρατείνει αντίστοιχα το όριο των έξι (6) ετών.

4. Για τους πτυχιούχους αλλοδαπής το διάστημα των έξι (6) ετών υπολογίζεται από τηναναγνώριση του πτυχίου τους από το ΔΟΑΤΑΠ.

5. Για τα πτυχία που έχουν αποκτηθεί σε χώρα την Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν απαιτείταιαναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ το διάστημα των έξι (6) ετών, υπολογίζεται από την λήψη τουπτυχίου.

6. Να έχουν ηλικία μέχρι 34 ετών, (έως την ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητάς τους)πλην των γυναικών νέων επιστημόνων, μητέρων ενός τουλάχιστον ανηλίκου τέκνου καιανεξαρτήτως ειδικότητας που μπορούν να έχουν ηλικία μέχρι 42 ετών. Για όσους έχουναποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, μέχρι τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας των 34ετών, το όριο αυτό παρατείνεται αντίστοιχα κατά το χρονικό διάστημα που αφορά στιςμεταπτυχιακές σπουδές. Κατά τον υπολογισμό της ηλικίας του ωφελούμενου θα λαμβάνεταιυπόψη η τριακοστή πρώτη Δεκεμβρίου του έτους γεννήσεως του. Οι μεταπτυχιακές σπουδέςεξωτερικού λαμβάνονται υπόψη εφόσον υπάρχει αναγνώριση τους από ΔΟΑΤΑΠ.

7. Στο εκκαθαριστικό τους σημείωμα από την οικεία Δ.Ο.Υ. για το οικονομικό έτος της ένταξηςδραστηριότητας τους, το ατομικό εισόδημα τους να μην υπερβαίνει το ποσό των 12.000,00€.Ειδικά για τις κατηγορίες νέων επιστημόνων για τις οποίες απαιτείται πρακτική άσκηση γιατην απόκτηση ειδικότητας ή άδειας άσκησης επαγγέλματος (όπως ιατροί, δικηγόροι κ.α.), ηαμοιβή τους κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης δεν υπολογίζεται ως εισόδημαπροκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

8. Να έχουν την Ελληνική υπηκοότητα άλλου Κράτους – Μέλους της Ε.Ε. ή είναι ομογενείς ήυπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας καιείναι νόμιμοι κάτοικοι αυτής.

9. Να διαθέτουν αριθμό φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.)

10. Να έχουν εκπληρώσει ή νόμιμα απαλλαχτεί από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις (οιάνδρες υποψήφιοι).Στους ωφελούμενους δεν εντάσσονται όσοι έχουν ιδρύσει τις κάτωθι μορφές εταιριών:
- Ανώνυμες Εταιρίες (Α.Ε.).
- Αστικές μη Κερδοσκοπικές εταιρίες.
- Όσοι είχαν άλλη επιχείρηση πριν από τη νέα ένταξη επιτηδεύματος στη Δ.Ο.Υ. εκτός τηςένταξης δραστηριότητας ιατρού άνευ ειδικότητας, η οποία δεν υπερβαίνει, σε καμίαπερίπτωση, τους δώδεκα (12) μήνες.

Γ) Για τους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ:

Βασική προϋπόθεση συμμετοχής των ωφελουμένων στο Σχέδιο Δράσης αποτελεί να έχουνατομικό εισόδημα από γεωργικές δραστηριότητες που δεν υπερβαίνει τις 3.000,00€ για τοοικονομικό έτος 2013, το δε ατομικό πραγματικό, η αντικειμενικό εισόδημα τους από τιςλοιπές πηγές δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.000,00€. Επισημαίνεται ότι δεν πρέπει ναυπερβαίνουν ανά κατηγορία τα όρια εισοδήματος.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΑΣ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ